Haber

Tuşba Belediye Meclisi’nden İsrail’i kınama ve boykot kararı

Van Tuşba Belediye Meclisi, İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırılarını kınadı.

Tuşba Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Genel Kurulu, Belediye Başkanı Salih Akman başkanlığında yapılan ilk oturumla başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Belediye Meclis Üyeleri’nin Türkiye ve Filistin bayraklı başörtülü üyeleriyle birlikte salonda oturan Başkan Akman, gündem maddelerine geçmeden önce İsrail’in saldırıları sonucu oluşan çocukları anlattı. 7 Ekim’den beri abluka altında olan Gazze Şeridi’nde, genç ve yaşlı binlerce insanın şehit olduğunu vurgulayarak vahşeti şiddetle kınadı. Önder Akman, “Bildiğiniz gibi İsrail ve destekçileri Gazze’ye saldırıyor. Hastaneleri bombalıyor, çocukları katlediyor. Bu yetmezmiş gibi ABD ve ortakları İsrail’e uçak, savaş gemisi ve silah göndererek destek veriyor. Bu yüzden de” İsrail ateşkesi kabul etmiyor.’Demokrasi.’ “Irak’ı ‘geri getireceğiz’ bahanesiyle nasıl yok ettiler. Suriye’yi nasıl yok ettiler. Bugün Gazze’de katliam yapıyorlar. Bu vahşeti kabul etmiyoruz. Allah onları yok etsin” dedi.

AK Parti kümesi adına açıklama yapan Sırac Ünlü, terör devletinin insanlık dışı baskınlarına hız kesmeden devam ettiğini belirterek, “Çocukları, kadınları şehit ediyorlar. Ama şunu bilsinler ki kazananlar, Adaletin ve onurlu Filistin halkının, Filistin halkının yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Bu “Zulmü kınıyoruz” dedi.

Halkın Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) grubu adına açıklama yapan Ayşe Minaz, HEDEP grubu olarak Filistin halkına yapılan insanlık dışı saldırıyı kınadıklarını belirtti. İsrail saldırılarının insanlığa yönelik büyük bir saldırı olduğunun altını çizen Minaz, “Kadınlara ve çocuklara yönelik vahşetin hiçbir yerde görülmesini kabul etmiyoruz. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan onlara insan olarak değer vermemiz gerekiyor. Biz onlara insan olarak değer vermeliyiz. Filistin halkının yanında olun ve onları buradan alın.” “Sizi selamlıyoruz” dedi.

Partilerin küme başkan yardımcılarının yaptığı konuşmanın ardından; Önder Akman, Tuşba Belediyesi ve tüm bağlı kuruluşlarında yiyecek, içecek ve temizlik malzemelerinde İsrail ürünlerinin alım, satımı ve kullanımını durdurduklarını belirtti.

Belediye meclisi daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçti. -KAMYONET

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu