Haber

Arjantin Dışişleri Bakanlığı: Arjantin Ekibi Hatay’da Yıkıntıdan 3 Kişiyi Kurtardı

BUENOS AIRES, 16 Şubat (Xinhua) — Arjantinli insani yardım grubu, 6 Şubat depreminden en çok zarar gören Hatay’da çarşamba günü enkazdan üç kişiyi canlı çıkardı.

Arjantin Dışişleri Bakanlığı, “Kurtarma, binlerce kişinin ölümüne, çok kişinin yaralanmasına, tahliye edilmesine ve binlercesinin evsiz kalmasına neden olan felaketten dokuz gün sonra gerçekleşti.” dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bugün Arjantin ekibi tarafından kurtarılanlar arasında iki yetişkin ve bir çocuk da var. Operasyon, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekibi üyeleriyle birlikte gerçekleştirildi.”

Arjantin grubu, devletin sivil gönüllülerinden, Arjantin Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İşbirliği ve İnsani Yardım Ajansı’nın Beyaz Miğferleri’nden, Arjantin Federal Polisi’nin bir biriminden ve Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Ulusal Risk Yönetim Sistemi destek biriminden oluşuyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Arjantin, büyük bir trajedinin ortasında hayata, dayanışmaya ve umuda kucak açmamızı sağlayan haberi gurur ve sevinçle paylaşıyor.”

Arjantin Dışişleri Bakanı Santiago Cafiero, Twitter’dan paylaştığı mesajda Arjantinli takımın Türkiye’deki “profesyonelliğine” ve “dayanışma ruhuna” vurgu yaptı.

Geçen hafta meydana gelen büyük sarsıntılar Türkiye ve komşu Suriye’yi kasıp kavurdu.

haber-develi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu