Ekonomi

Karahan’dan ilk açıklama: Merkez Bankamızın önceliği fiyat istikrarını sağlamaktır

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan’ınEnflasyon hedefleriyle uyumlu seviyelere düşene kadar gerekli mali gerginliği korumaya kararlı olduklarını vurgulayarak, “Enflasyon beklentilerini ve fiyatlandırma davranışını yakından izliyoruz. Kesinlikle enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya izin vermeyeceğiz.”

TCMB tarafından yapılan açıklamada, 3 Şubat 2024 tarih ve 32449 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Dr. Fatih Karahan’ın atandığı hatırlatıldı.

Açıklamaya göre Karahan, göreve atanmasının ardından şu değerlendirmelerde bulundu:

“Merkez Bankamızın temel amacı ve önceliği fiyat istikrarının sağlanmasıdır. Bu doğrultuda güçlü ekibimizle enflasyonun düşürülmesi yönündeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Enflasyon hedefimizle uyumlu seviyelere düşene kadar gerekli parasal sıkılığı sürdürmeye kararlıyız.” Enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ediyoruz, enflasyon görünümündeki değişiklikleri yakından takip ediyoruz, “Bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz.”

Karahan, bu yılın ilk Enflasyon Raporu’nu tanıtmak amacıyla 8 Şubat 10.30TCMB, Yönetim Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı yapacak.

haber-kucukcekmece.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu