Teknoloji

Yeni ‘Şipşak’ Model Fujifilm Instax Mini 99 Tanıtımı Yapıldı

Çizgi olarak Retro izlenimi oluşturan, yeni şipşak fotoğraf makinesi; Fujifilm Instax Mini 99, bugün resmi olarak görücüye çıkarıldı.

Fujifilm Instax Mini 99, 199 dolar seçeneği ve kare formda retro çizgiyi devam ettirdiği görülüyor. Anlık olarak fotoğraf baskısını verebilen yani yaşananları saniyeler içerisinde kalıcı anılar haline getirebilen cihaz, renk, pozlama ve netleme konularında fiziksel kontrol sunmakta.

Fotoğraflara entegre olarak LED ışıklarını, altı farklı renk efekti ile uygulayabilmekte. Birçok farklı çekim moduyla donatılmış ve bunlar arasında yüksek hızlı çekimler için bir ‘spor’ adı verilen modu da bulunan fotoğraf makinesi cihazı, dahili olarak flaş ile ulaşıyor.

Kırmızı göz silme özelliğini de taşıyan cihaz, ‘Şipşak’ özellik için genel olarak gelişmiş bir seçenek olan Instax Mini 99, makro moduyla yakın çekimleri mümkün kılmakta. Değiştirilebilir yapıda 680 mAh bataryası bulunuyor.

Şipşak Fujifilm Instax Mini 99, Fiyatıyla Dikkat Çekiyor

Önemli özelliği olan tripod yuvasına takılabilir, takmak için ufak bir tutma aparatı bulunduruyor. Fujifilm’den bu cihaz öncesinde garip bir şipşak fotoğraf makinesi tanıtılmıştı. Fujifilm Instax Pal isimli modeli hatırlamak adına iki parçadan oluşmaktaydı.

Satın alındığı takdirde kutudan hem mini boyutlu bir fotoğraf makinesi hem de Instax Mini Link 2 fotoğraf yazıcısı çıkmakta. Bu özelliği sayesinde mini kamera ile çekilen görüntüler istenildiği zaman bu yazıcıdan basılabilme imkanı sunuyor.

Yazıcıyı sürekli olarak kamera ile aynı büyük gövdede taşımak ise gerekmemesi garip bir tercih oluşturuyor. Çünkü her zaman yanımızda olan ve çok iyi çekimler yapabilen akıllı telefonlar da bu süreçte kullanılabilmekte. Şu an telefonlar için halihazırda sunulan birçok farklı fotoğraf yazıcısının bulunduğunu belirtelim.

İlginç konsept tercihinde bulunan Fujifilm markası, kamerayı gerçekten inanılmaz küçük tasarlamış durumda. Otomatik olarak çekim yapabilen ve sadece 4,9 megapiksellik bir çözünürlüğü bulunan kamerası geniş açı lens ile donatılmış halde geliyor. Ayrıca bir flaş da taşıması göze çarpıyor.

Üzerinde parmakla taşıma için veya vizör kullanımı için düşünülen bir bölüm yer alıyor. Ürün, USB-C portundan şarj edilebilir durumda. Dahili hafızası sadece 50 fotoğraf saklayabildiğinden kaynaklı microSD kart yuvası cihazda bulunuyor. İstenildiği vakit tripod üzerine bağlanabilen mini kamera, çok iyi bir fotoğraf kalitesi vadetmemekte. Ancak şipşak fotoğrafçılıkta odak nokta hiçbir zaman kalite oluşturmuyor.

Akıllı telefon uygulamaları bulunan cihaz, paket halinde 200 dolardan satışa çıkarıldı. Modelin fotoğraf kağıtları ise 10 paket özelinde 16 dolar değerinden satılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu