Haber

Yarımız Kampanyası ne zaman başlıyor? Kentsel dönüşüm kampanya detayları…

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremin ardından tüm Türkiye depremin acı gerçeğiyle bir kez daha yüzleşti. Büyük İstanbul depremi beklenirken, kentsel dönüşüm için yapılan çalışmaların değeri yeniden gündeme geldi ve kentsel dönüşüm için büyük bir seferberlik başlatıldı.

Gaziosmanpaşa’da düzenlenen Kentsel Dönüşüm Projelerinin Anahtar Teslimi ve Temel Atma Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüme ilişkin bir konuşma yaptı. Kentsel dönüşüm için başvuran ve konutları risk altında olan vatandaşlar, gerek yerinde gerekse rezerv alanında dönüştürülen konutlarının maliyetinin yarısının devlet tarafından karşılanacağını anlattı.

“200 bini site içi, 100 bini rezerv alan olmak üzere 1,5 milyon konutun bir yılda 300 binini tamamlamak.” Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüme girerken borçlanacak vatandaşların işini kolaylaştıracağını belirterek, kampanyanın detaylarını anlattı.

NASIL ÖDEYECEKSİNİZ?

ödemeler, 0,79 faizle 10 yıl vadeli kredi ile kullanılacaktır. Borçlar, ÜFE/TÜFE memur artış oranından yüksek olmamakla birlikte yüzde 10’u peşin, kalanı 10 yıl vadeli olarak ödenebilecek. 

120 m² 3+1 daire için devlet 900 bin TL ödeyecek. kalan miktara
Yüzde 10 peşinat ve 6 bin 750 TL’den başlayan taksitlerle 10 yıl vade uygulanacak.

KAMPANYA KAPSAMINDA KREDİ KULLANILABİLİR

Ceplerinde birikimi olmayan vatandaşlar da bu kampanyaya katılabilecek. TOKİ güvencesiyle gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesinde yer almak isteyen vatandaşlara 0,74 faiz oranıyla 1 milyon 250 bin lira kredi verilecek.

ABD’NİN YARISI KENTSEL DÖNÜŞÜM KAMPANYASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Başvurular 26 Nisan’dan 29 Mayıs ortasına kadar yapılacak.

NASIL BAŞVURULUR?

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacaktır. Başvurunun ardından ilgili bina Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları tarafından incelenecek ve rapor hazırlanacak.

Rapor hazırlandıktan sonra proje aşamasına geçilir ve protokol imzalanır. Bir sonraki adımda, lisanslama süreci başlayacaktır.

Son etapta ise TOKİ ile inşaat sürecine başlanacak olan bina, 2 yıl boyunca üretim aşamasına devam edecek.

Bu süre zarfında devletten kira yardımı alınacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YARI ABD KAMPANYASINDA KİRA YARDIMI NE KADAR?

Kampanya kapsamında 5.250 TL kira yardımı yapılacak.

sariyerajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu