Haber

Ukrayna: Rusya tahıl koridoru anlaşmasını durdurdu

Ukrayna Altyapı Bakanlığı, Rusya’nın Karadeniz’deki tahıl koridoru anlaşmasını fiilen durdurduğunu iddia etti.

Reuters’in haberine göre Altyapı Bakanlığı, Rusya’nın gelen tahıl gemilerini kayıt altına almayı reddettiğini iddia ederek, “Rusya Federasyonu, gelen gemileri kayıt altına almayı ve denetlemeyi reddederek Tahıl İnisiyatifini bir kez daha fiilen durdurmuştur. Mevcut anlaşmanın şartları.” kurmak.

Bakanlık, Ukrayna’ya gitmek için izin alınması gereken 90 geminin yanı sıra tahıl almaya giden 62 geminin Türkiye karasularında beklediği bilgisini paylaştı.

Ne oldu?

24 Şubat 2022’de başlayan Rusya-Ukrayna savaşının ardından Türkiye ve Birleşmiş Milletler’in (BM) arabuluculuğunda Rusya ve Ukrayna ile imzalanan ve şu ana kadar iki kez uzatılan tahıl koridoru anlaşması, herhangi bir anlaşmaya varılamaması halinde 18 Mayıs’ta sona erecek. onun uzantısı. Bu kapsamda bir açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bu süre dolmadan görüşmelerimizi mümkün olduğu kadar hızlandırmak ve bunun aksamalara yol açmadan devam etmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Akar, 4 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, “Yarın (bakan yardımcıları toplantısı yerine) teknik düzeyde bir toplantı yapılacak. Toplantı yapılacak. Bu görüşmenin ardından önümüzdeki hafta bakan yardımcıları toplantısı yapılacak.” söz konusu olacak” dedi.

Özellikle Afrika’daki istikrara çok önemli katkısı olduğu için tahıl girişiminin hızlı, güvenli ve planlı bir şekilde devam etmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Akar, “Hem teknik toplantıyı hem de Bakan Yardımcıları İstanbul’da toplanacak.” (DIŞ HABERLER)

keciborluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu