Haber

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Kahramanmaraş’ta konuştu

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Herkesle konuşabilen, milletiyle ve ülkesiyle konuşabilen bir dünya lideri, dünyada herkesin bildiği ve tanıdığı bir lider ve ülke haline gelmiştir” dedi. söz konusu.

Bakan Kirişci, AK Parti’den 1’inci milletvekili adayı olduğu Kahramanmaraş’ta sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüşmeye geldi.

Onikisubat ilçesindeki EXPO alanında düzenlenen etkinlikte konuşan Kirişci, Türkiye’nin son yıllarda dünyada yaşanan Kovid-19 salgını, Rusya-Ukrayna savaşı ve depremlere rağmen hedeflerinden sapmadan yoluna devam ettiğini söyledi.

Kirişci, Kovid-19 salgınının sona ermesiyle normalleşme sürecine giren Türkiye ve dünyanın Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla hesaplarının alt üst olduğunu anlattı.

Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesinden sonra Türkiye’nin oynadığı rolün değerine işaret eden Kirişci, “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türkiye, ‘Ukrayna yerine Rusya’yı, Rusya yerine Ukrayna’yı tercih edemeyiz. biz.’ Bunu söylediğimizde “Ya böyle bir dış politika olursa? Hem NATO üyesi bir ülkeyiz hem de Avrupa Birliği ile müzakere sürecinde olan bir ülkeyiz. Kesinlikle Ukrayna’nın yanında olmalıyız.” dedi.

Türkiye’nin Rusya ile başta enerji olmak üzere çok ciddi dış ticareti ve siyasi ilişkileri olduğunu vurgulayan Kirişci, bu politikaların ürünlerini sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya sergilediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğru politikalar sayesinde dünyada herkesle konuşabilen tek lider olduğuna işaret eden Kirişci, “Herkesle konuşabilen bir dünya lideri, milletiyle ve ülkesiyle lider ve lider olmuştur. Dünyanın herkes tarafından bilinen ve bilinen bir ülke İstanbul’dayız Tarafları bir araya getirip bir masa etrafında buluşturduk Adına ‘İstanbul Sözleşmesi’ dedik Yabancılar ‘Tahıl Koridoru’ ya da ‘Tahıl Koridoru’ dediler. Karadeniz İnisiyatifi’ anlaşmanın devamında. Koridor bir tahıl koridoru değildi. Dünyaya yeni bir soluk veren bir güvenlik koridoru haline geldi.” ifadelerini kullandı.

Bunların hiçbirinin doğal olmadığını vurgulayan Kirişci, Türkiye’nin bu alanda kendini kanıtladığını ve bu çerçevede sözlerinin, konuşmalarının, sözlerinin dinlendiğini ve dikkate alındığını ifade etti.

Daha sonra partisinin Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği mahalle mitingine katılan Kirişci, yaptığı konuşmada Millet İttifakı ve Altı Levhalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kirişci, Dulkadiroğlu halkından Cumhur İttifakı ve partisine oy vermelerini isteyen konuşmasını şöyle sürdürdü:

“14 Mayıs’tan sonra Allah’ın izniyle bu altı mı, yedi mi, sekiz mi, dokuz mu, on mu? Dulkadiroğlu bu masada siyasi ölümler yapmaya hazır mı? Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, sadece Cumhurbaşkanımıza Dulkadiroğlu” Şimdi sadece Kahramanmaraş’ımızın değil, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın tüm mazlum ve mazlum coğrafyalarının bu lidere ihtiyacı olduğunu herkes öğrenmiştir.”

Kirişci, Altı Masa’da cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde yaşananları da değerlendirerek, şunları söyledi:

“Bir parti başkanı hanım. Ne dedi bu masa için? ‘Kumar masası’ dedi. Değil mi? Biz söylemedik. Biz söylemedik. Kendileri söyledi. Bu hanımefendi dedi ki. , “Burada millet iradesi yok. Burası artık noter masası.” ‘Bu bir kumar masası’ dedi mi, söylemedi mi? Söyledi mi söylemedi mi Ne oldu 2 gün sonra masaya döndü ‘Mansur Yavaş beni ikna etti’ dedi. Hayır onları ikna eden Mansur Yavaş değil, Mansur Yavaş da işin başında, uzantıları dışarıda.” ifadeleri kullandı.

“85 milyon kendi geleceğine karar versin”

Kirişci, Türkiye’nin 14 Mayıs’ta yapacağı seçimlerle ilgili dünya medyasında yer alan haberlere dikkat çekti.

“Şu dergilere bakar mısınız? Dergilerin kapak çalışmalarını bırakmışlar. İngilizce ve Türkçe olarak bu ülkenin Cumhurbaşkanı gitmeli, ‘Erdoğan gitmeli’ diyorlar.” Bakan Kirişci şunları söyledi:

“Bir yanda demokrasi diye bir çember oluşturdular, öbür yanda ‘vote’ dediler. Üçünü de İngilizce’de birleştirdiler. Peki, siz hukuktan yana mıydınız? Demokrasiden yanaydınız. Ülkelerin ve vatandaşlarının kendi geleceklerini belirlemesi gerektiğini, Ahlaktan, adaletten, insan haklarından kimseye söz ettiremezler çünkü bunların hepsinde başarısız oldular ve başarısız oldular. Bu ne iş? Bırakın bu ülkenin 85 milyon çocuğu karar versin. kendi gelecekleri için.”

ABD, Almanya, İngiltere veya Fransa’daki seçimlerle ilgili hiçbir Türk gazetesinde veya dergisinde buna benzer bir haberin bulunmadığını ifade eden Kirişci, sözlerini şöyle tamamladı:

“Burda beş gün kaldı. Beş gün sonra belli olur. ‘Erdoğan gitmeli’ diye ısrar ediyorlar. Gazetelerimizde, dergilerimizde bunlardan haber çıktı mı? Olsaydı kıyameti koparırlardı. Şimdi, Dünyadaki Müslümanlar başta olmak üzere mazlum ve mazlum milletlerin sesi.Bir de bir Recep Tayyip Erdoğan var, gündemi belirleyen değil, soluğu olan bir Türkiye.Bu Türkiye’yi istiyorlar mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu