Haber

Singapur Başbakanı’nın kardeşi Lee Hsien Yang, hükümetin ailesine ‘zulmettiğini’ iddia etti

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong’un kardeşi Lee Hsien Yang, hükümet yetkililerinin kendisinin ve eşinin soruşturulduğunu öğrendikten sonra ailesine “zulmettiğini” söyledi.

Kıdemli Bakan Teo Chee Hean, konuyla ilgili olarak parlamentoya yaptığı yazılı açıklamada, Hsien Yang ve eşi Lee Suet Fern’in, babasının mirası hakkında mahkemeye yalan beyanda bulundukları iddiasıyla soruşturma altında olduklarını söyledi.

Hsien Yang ve eşinin 3 hakim ve jüriden oluşan bir heyet önünde yeminli yalan söylemekle suçlandığını kaydeden Chee Hean, ikilinin polisle görüşmeyi kabul ettiğini ancak daha sonra görüşmeyi reddettiğini belirtti.

Chee Hean, polisin Yang ve karısına soruşturmaya katılmayı yeniden düşünmelerini tavsiye ettiğini, ancak o zamandan beri Singapur’u terk edip yurtdışında yaşadıklarını kaydetti.

“Yeni bir rezalet ve saldırı”

Konuyla ilgili Associated Press’e açıklama yapan Hsien Yang, bunun kendisine yönelik “yeni bir itibarsızlaştırma ve saldırı” olduğunu belirterek iddiaları yalanladı.

Hsien Yang, babasının vasiyetinin şüpheye yer bırakmadığını ve “babasının aslında evinin yıkılmasını istediğini” söyledi.

Singapur’a dönmesinin kendisine inancı olmadığına işaret eden Hsien Yang, vasiyetin yerine getirilip getirilmediğini sorgulamak için kendisine katılan kız kardeşi Lee Wei Ling ile birlikte sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “devlet organlarının geri dönmesinden korktuklarını” belirtti. onlara ve ailelerine karşı kullanılabilir.”

Hsien Yang, “Singapur yetkilileri tarafından aileme yapılan zulüm hız kesmeden devam ediyor” dedi. ifadesini kullandı.

Singapur’da “siyasi” miras kavgası

Singapur’da, Başbakan Lee Hsien Loong’un kardeşleri, onu ülkenin kurucu başkanı olan babalarının siyasi mirasını gasp etmeye çalışmakla suçladılar.

Singapur’un kurucu lideri Lee Kuan Yew’in oğlu olan Başbakan, kardeşleri işadamı Hsien Yang ve doktor Wei Ling’in siyasi gücünü korumak için babalarının konutuna el koyduğu iddialarını yalanladı.

Lee, “ailesinin adını daha fazla lekelememek için” kardeşlerini suçlamalarla dava etmeyeceğini söyledi.

Kardeşler, Başbakan Lee’nin babalarının, en küçük kardeşin taşınmasının ardından “devlet organlarını” kullanarak evi korumak için evi yıkma yönündeki vasiyetini yerine getirmediğini ve bu şekilde “Singapurluların Lee Kuan Yew’in güvenini kazanmaya çalıştığını” iddia etti. evin görünür varlığıyla Lee Kuan Yew’de”.

İngiliz sömürge yönetiminin sona ermesinden sonra ülkeyi 30 yıl boyunca tek başına yöneten Lee Kuan Yew, kaynak fakiri ada ülkesini hızla Güneydoğu Asya’da güçlü bir finans merkezine dönüştürdü.

agacorenajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu