Haber

Özgür Özel’in CHP’nin dış danışmanlığı görevini Tunç Soyer’e teklif ettiği ortaya çıktı

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin İzmir’den tekrar aday göstermediği Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 9 Şubat’ta CHP Genel Merkezi’ne çağrıldığı belirtildi.

SOYER SÜRPRİZ GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

Genel merkezdeki sürpriz toplantıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Soyer, Özel’in kendisine “farklı alanlarda çalışma” teklifinde bulunduğunu ancak şu an için böyle bir talebinin olmadığını kaydetti.

“ÖZEL’E BÖYLE BİR TALEP OLMADIĞINI İFADE ETTİM”

Soyer şu ifadeleri kullandı; “Soyer, Özel’in teklifini değerlendirip kısa sürede geri döneceğini söyledi. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in daveti üzerine Ankara’da buluştuk. İzmir’e ve İzmir’deki yerel seçimlere ilişkin endişelerimi, görüş ve önerilerimi aktardım. Gelecekte farklı alanlarda birlikte çalışmamız gerektiğini söyledi. “Proje ile ilgili teklifleri için onlara teşekkür ettim, ancak şu anda böyle bir talebim yoktu. İzmir’in ve Türkiye’nin aydınlık geleceği için doğruları söylemeye, bu ülke için yürekten, kafa kafaya, aşkla çalışmaya devam edeceğim.”

HANGİ GÖREVİ REDDETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI?

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçen hafta Soyer’le yaptığı sürpriz görüşmede “CHP’nin dış danışmanı” pozisyonunu önerdi. Ancak Soyer bu teklifi kabul etmedi.

SOYER’İN KALBİNİ KOYMAK İSTEDİ AMA…

İddiaya göre Özel, CHP’nin dış politikasını Tunç Soyer’e emanet ederken aynı zamanda onu memnun etmek istiyordu. Teklifi reddeden Soyer, toplantıda adaylık sürecinde kendisine haksızlık yapıldığını, aday olduğu dönemde verdiği 165 sözün 155’ini yerine getirdiğini anlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu