Haber

Sempozyumda yerel yönetimler ve sanat ilişkisi masaya yatırıldı.

İzmir Büyükşehir BelediyesiTürkiye Cumhuriyeti’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılına Girerken Kültür Sanatın Geleceği’ sempozyumuna konuşmacı olarak katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye (EBB) Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yerel yönetimlerin sanatla bağlarını değerlendirdi. ve bu alanda yapılan çalışmalar.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Başkan Büyükerşen, ‘Cumhuriyetin 2. Yüzyılına Girerken Kültür ve Sanatın Geleceği’ sempozyumunun ilk gün etkinlikleri kapsamında ‘Yerel Yönetimler ve Sanat’ konulu oturuma konuşmacı olarak katıldı. . Oturumun moderatörlüğünü siyasetçi Ali Dinçer anısına yazar Yekta Kopan yaptı.

Oturumda yerel yönetimlerin ve sanatın ilgisine değinen Büyükerşen, çocukluk ve gençlik dönemleri ile eğitim hayatından örnekler verdi. Büyükerşen, çocukluk yıllarında arkadaşlarıyla birlikte Eskişehir’de amatör bir tiyatro kurmaya çalıştıklarını ve yaşadıkları zorlukları anlattı. Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası’nın çok önemli bir noktaya geldiğini belirten Büyükerşen, Eskişehir’in Anadolu’nun kültür sanat alanında çok değerli bir kenti olduğunu belirterek, bu sürece en büyük katkıyı Eskişehirlilerin yaptığını belirtti. .

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

sarigolhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu