Haber

Rüşvet parasını ‘yiyen’ polis hastaneye kaldırıldı

Kolombiya’da bir polis memuru, bir iş adamından zorla alınan banknotları onu tutuklamamak karşılığında rüşvet olarak yedi. Polis memuru hastaneye kaldırıldı.

The Guardian gazetesinin haberine göre, asılsız suçlamalarla iş adamına baskı yapan polis memuru, gözaltına alınmamak için iş adamından rüşvet istedi. Ancak işadamı daha önce polis memurunu Kolombiya’nın Kaçırma ve Gasp ve İnfaz Birimi’ne ihbar etmişti. İş adamı parayı teslim ederken yolsuzluk müfettişleri geldi. Polis memuru delilleri yok etmek için notları yedi. Boğazına sıkışan paranın ardından boğulma tehlikesi geçiren polis, acil servise kaldırıldı.

‘NEDEN KONUŞTUKLARINI BİLMİYORUM’

Basına yansıyan görüntülerde polis memurunun masum olduğunu söylediği ve nefes nefese kalmaktan yüzünün bembeyaz olduğu görülürken, polisin dokuz banknotu yuttuğu açıklandı. Başkent Bogota’nın Soacha semtinde yaşanan olayın ardından konuşan polis, “Ben hiçbir şey almadım ama hiçbir şey almadım. “Ne hakkında konuştuklarını bilmiyorum” dedi.

Hastaneye kaldırılan polisin karnından 500 bin pezo değerindeki banknot çıkarıldı. Polis daha sonra onu midesinin tedavisi için hastaneye kaldırdı. Kolombiya basınına yansıyan haberde, parayı yiyen polis memurunun kendisine yönelik düzmece ‘cinsel suç’ iddialarını kullanarak bir iş adamına iş arkadaşıyla birlikte toplam 2 milyon peso rüşvet verdiği belirtildi. İş adamı paranın yarısını toplayabilince, polis memuru paranın tamamını almak için iş adamını karakola götürüp 2 saat gözaltında tuttu. Yerel savcılık, iki polis memuru hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu