Ekonomi

Mahfi Eğilmez ekonomide yaşanan süreci nasıl özetledi?

2021 sonunda uygulanmaya başlanan ekonomik modelde uzmanlar haykırdı. Ekonomi yönetimi defalarca uyarılırken kimse bildiği yoldan dönmedi. Sonuç her yerde borular tıkanmış gibi bir döviz kuru, kesin görüntüye sahip bir kredi politikası, fiyatların yükseldiği yönetilemez bir enflasyon, yatırımcıyı çeken ama gerçeklerden şikayet eden bir borsa, geçen yıl rekorlar kırarken, 2018 yılıyla birlikte ilerliyoruz. seçim gerçeği. Uzmanlar, yaklaşık bir ay sonra yapılacak seçimlerin ardından neler olacağını tahmin edebiliyor.

Mahfi Eğilmez, ekonomik modelde özellikle faizde her zaman “denge” vurgusu yapan bir isim olarak, yanlış zaman ve yanlış oran biçiminde belirlenen istikrarın bozulduğunu ve daha sonra iyileştirme çabaları olmayınca sorunların katlanarak arttığını anlattı.

Eğilmez’in son paylaşımı, Borsa’dan artan şikayetler, konutlara ve arabalara yaklaşılamaması ile birlikte genel ekonomik görünümün özeti oldu.

Eğilmez, ‘Başlangıçta her şey yolunda gidiyor gibi görünüyor’ diyerek, ‘Düşük faiz ve kontrollü kur’ sürecine değindi. ‘Borsa yükselir, evler değerlenir, herkes kendini zengin zanneder’ diyerek, ‘Kriz mi çıktı?’ Soruları yanıtlayan uzman, ‘Kur ve enflasyon yükselip faiz yükseldiğinde gerçek ortaya çıkıyor. Sonrası çok zor ve sancılı bir süreç’ diyerek bizi bekleyen süreci anlattı.

Eğilmez’in bu özeti başta ilgililer olmak üzere dikkat çekti.

Yorumların birçoğunun analitik olması yanında,

Geleceğe yönelik beklentilerde bir iyileşme olmadığı görüldü.

Düşüşün enflasyon grafiği gibi düzleşmediği açıklanırken,

Ücretlerin ödenmesi konusunda da sorular soruldu.

İş hayatındaki birbirine yakın süreçlerden örnekler verilirken,

Tüm alanlardaki hassas konular canımı yakıyordu.

“Zenginleşme yanılsaması” olarak da adlandırılabilecek bu süreçte seçim sonrası neler bekliyorsunuz?

caycuma-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu