Haber

6’lı Tablo’nun Ortak Politikalar Mutabakat Metni açıklanırken Gültekin Uysal’ın uykuya daldığı anlar kameralara yansıdı.

Altı siyasi partinin genel liderlerinin katıldığı toplantıda Millet İttifakı Ortak Politikalar Mutabakat Zaptı açıklandı. 244 sayfadan oluşan metin, 2.000’den fazla yeni düzenleme içeriyor.

METİN AÇIKLANIRKEN UYDU

Yoğun katılımın olduğu programa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ÂLÂ Partisi Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da katıldı. . Medyanın yakından takip ettiği programda metni okurken Uysal’ın uyuşukluğu dikkat çekti.

9 ANA BAŞLIK VAR

6 Tablo tarafından kamuoyu ile paylaşılan Ortak Uzlaşma Metni, 9 ana başlık ve 75 alt başlıktan oluşmaktadır. Metinde yer alan 9 ana başlık şu şekilde sıralanmıştır: Hukuk, Adalet ve Yargı; Kamu Yönetimi; Yolsuzlukla Mücadele Şeffaflık ve Kontrol; ekonomi Finans ve İstihdam; Bilim Ar-Ge İnovasyon Girişimcilik ve Dijital Dönüşüm; Sektörel Politikalar; Eğitim ve öğretim; Sosyal politikalar; Dış Politika Savunma Güvenlik ve Göç Politikaları.

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayının Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde 13 Şubat’ta yapılacak toplantının ardından açıklanması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu