Haber

İzmir “2024 Yılında Gezilecek 10 Şehir” listesine girdi

İzmir “2024 Yılında Gezilecek 10 Şehir” listesine girdi

Soyer: “Çalışmalarımız meyvesini veriyor”

Uluslararası seyahat yayıncılığının öncülerinden Lonely Planet, 50. yılını kutlayarak, beş kategoride seyahat edilecek en iyi 50 destinasyonu açıkladı. “50 yıllık seyahatte 50 destinasyon” sloganıyla açıklanan “2024 Yılının En İyi Destinasyonları” listesinde İzmir, “2024 Yılında Gezilecek 10 Şehir” listesine girdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’in turizmden hak ettiği payı alması yönündeki çalışmalarımız meyvelerini vermeye devam ediyor.”

Uluslararası seyahat yayıncılığının öncülerinden biri olan ve yayıncılığın 50. yılını kutlayan Lonely Planet, beş kategoride seyahat edilecek en iyi 50 destinasyonu açıklarken İzmir’e özel bir yer ayırdı. “50 Yıllık Seyahatte 50 Destinasyon” sloganıyla açıklanan “2024 Yılının En İyi Destinasyonları” listesinde İzmir, “2024 Yılında Gezilecek 10 Şehir” listesinde yer aldı. Ödül komitesi; İzmir’in yaşam kalitesi, deniz kıyısındaki konumu, Ege mutfağı, yeniden keşfedilen mirasla çağdaş kültürün harmanlanmasıyla mercek altına alınmayı hak ettiğini belirtti. Ayrıca Kemeraltı Çarşısı’nın hareketliliği, her yıl düzenlenen farklı müzik ve dans festivalleri, yeni sanat ve kültür mekanları, gelişen şarap bölgesi, cazip plajlar ve antik kalıntılara kolay ulaşımın İzmir’i tercih etme nedenleri arasında öne çıktığını belirtti.

Soyer: “Meyve veriyor”

Turizm vizyonunu vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Lonely Planet’in 2024 yılı için seçtiği Seyahat Edilecek En İyi Şehirler listesinde yer almaktan büyük onur duyuyoruz. Türkiye’den de bu listeye dahil edilecek. İzmir’i bir dünya ve turizm kenti yapma vizyonumuz kapsamında birçok önemli adım attık. İzmir’in farklı yerlerinde altı adet Turizm Danışma Ofisi ile İzmir’e gelen ziyaretçilere hizmet vermekteyiz. 6 yıl sonra kruvaziyer gemilerinin şehre tekrar gelmesini sağladık. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kurulu ve Dünya Turizm Şehirleri Federasyonu dahil uluslararası ağlara üye olduk. “İzmir’in turizmden hak ettiği payı alması için çalışmalarımız meyvelerini vermeye devam ediyor” dedi.

Lonely Planet Hakkında

Uluslararası seyahat rehberi yayıncısı Lonely Planet, 1973 yılında Avustralya’da kuruldu. 150 milyondan fazla kitap yayınladı. Yalnız Gezegen; Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika’daki birçok ülkeyi kapsamaktadır. Lonely Planet serisi; Kapsamlı, gerçekçi, düşük ve orta bütçeli listeler ve faydalı seyahat ipuçları sunar. Lonely Planet her yıl Seyahatin En İyileri listesinde yer almak üzere 50 destinasyon seçiyor.

Lonely Planet 2024 Seyahat Edilecek En Güzel 10 Şehir:

-İzmir Türkiye

-Paris, Fransa

-Montreal, Kanada

-Prag, Çekya

-Mostar, Bosna-Hersek

-Philadelphia, ABD

-Manaus, Brezilya

-Nairobi, Kenya

-Jakarta, Endonezya

-Kansas Şehri, ABD

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kale-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu