Haber

Kurukahveci Mehmet Efendi’den İsrail askeri açıklaması: Hakaret iddiası

152 yıllık kahve markası Kurukahveci Mehmet Efendi, İsrail askerlerine kahve gönderdiğini iddia eden sosyal medya paylaşımlarına rağmen açıklama yaparak iddiaların doğru olmadığını belirtti.

İsrail’in Gazze’ye saldırıları devam ederken, Türkiye’deki İsrail eserlerine karşı başlatılan boykot çağrılarından Kurukahveci Mehmet Efendi de etkilendi. İsrail askeri olduğu iddia edilen iki kişinin Kurukahveci Mehmet Efendi’ye ait kolileri taşıdığını gösteren fotoğraf sosyal medyada yayınlandı. Kısa sürede Kurukahveci Mehmet Efendi ürünleri için kampanya başlatıldı.

Kurukahveci Mehmet Efendi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada iddianın doğru olmadığı belirtilerek şu açıklama yapıldı:

“Kurukahveci Mehmet Efendi markası hakkında son günlerde sosyal medya hesaplarında ortaya atılan, amacı belli olmayan asılsız ve iftira niteliğindeki iddialardan derin üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz. Bunu ilke edinmiş bir ülkenin markası olarak” “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sloganıyla böyle bir tartışmanın muhatabı değiliz, olamayız, bunun bilinmesini istiyoruz.

Yerli ve milli markamızın 152 yıldır ayakta kalmasını sağlayan şey, her şeyden önce karşılıklı saygı, dostluk ve inanç temelleri üzerine kurulmuş olmasıdır. Dünyanın 60 ülkesine ihracat yaparak hem ülkemiz ekonomisine hem de Türk kahvesi kültürünün yaşatılmasına katkıda bulunuyoruz ve bununla gurur duyuyoruz. “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sohbetin, dostluğun, misafirperverliğin simgesi olmaya devam edeceğiz.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu