Haber

İnegöl Belediyesi Tehlikeli Binaların Yıkımına Başladı

İnegöl Belediyesi, kentin çeşitli yerlerinde 30’a yakın terk edilmiş bina tespit etti. Tarihi ve korunmuş yapıların projeleri hazırlanarak Savunma Konseyi’nden izin alındı. Hem güvenlik açığı hem de tehlike oluşturan binaların yıkımına başlandı.

İnegöl Belediyesi bir yandan yeni projelere imza atarak şehri geleceğe taşıyor, diğer yandan da yıkım çalışmalarıyla şehrin gelişimine katkı sağlıyor. Bu kapsamda İnegöl’ün çeşitli bölgelerinde hem güvenlik açığı hem de çökme, yangın gibi riskler taşıyan binalar tespit edildi. Yaklaşık 30 bina tespit edildi ve ilk olarak sahipleriyle iletişime geçildi. Toplantıların ardından Bursa Valiliği’nin katkılarıyla tarihi değeri olan ve koruma altındaki binaların özgün projeleri hazırlandı. Koruma Kurulu’ndan alınan izinler sonucunda bu binaların yıkımına başlandı.

İlk yıkım çalışması Süleymaniye Mahallesi Şemsettin Caddesi’nde gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban da yıkım çalışmalarına katılarak yıkımı takip etti ve konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Önder Taban, “Süleymaniye Mahallemizde yıkım çalışması yürütüyoruz. Burada vatandaşlarımızın daha önce eski binalara girilerek tehlikeli durumlar yaratıldığı tarafımıza ilettiği belirtilmişti. Burada bazı aksaklıkların olduğu belirtildi. Yangın tehlikesi, kötü kullanım gibi. Uzun zamandır burada bazı sorunların olduğu belirtiliyordu. Yaptığımız çalışmalar vardı. İnegöl genelinde bu tarz 30’a yakın bina tespit ettik. Bunların arasında burada gördüğünüz gibi. Koruma altına alınan binalarımızı tescil ettirdik. Valiliğimizin desteğiyle projelerini çizdirip Koruma Kurullarından izin aldık ve bugün ilk 2 tanesinin yıkımına başladık. “İnegöl Belediyesi olarak biz de bu yapıların yıkımına başladık. Özellikle izinler tamamlandıktan sonra kontrolsüz ve sahipsiz yapıları ortadan kaldıracağız. Buradaki vatandaşlarımızın huzurunu sağlamak için bu çalışmaları yürüteceğiz” dedi.

Yıkım sürecine ilişkin konuşan Başkan Taban, “Bu binalar belediyemize ait yapılar değil, özel mülk. Gerekli izinlerin alınması kuralıyla bu çalışmalar yapılıyor. Vatandaşlarımız bunu ilk gördüklerinde neden bizim” diye düşünebilirler. Belediye bu işi çabuk çözemez ama dediğim gibi belediyenin kendi malı olsaydı muhtemelen daha hızlı olurdu.” “İşlem yapılabilir ama vatandaşlarla yapılan görüşmelerle vatandaşlarımızın bunu kendi başlarına yapıp yapamayacağını öğreniyoruz. Koruma Kurullarının izniyle bu çalışmaları yürütebiliriz” dedi.

Taban, tarihi korumaya da çalıştıklarını kaydederek, “Bu binaların orijinal projeleri hazır. Vatandaşlarımız yarın bu binayı tekrar yapmak isterse projeyi ellerinde olacak. Binayı mevzuata uygun olarak yeniden inşa edebilirler. o proje.” -BURSA

haberosmancik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu