Haber

İmamoğlu: “Cimeviler İbadet Yeridir” Demek ya da Cemevlerine Hizmet Etmek… Bunu Yaparken Unutmayın, Kamu Adına Görevimizi Yerine Getiriyoruz…

İstanbulBüyükşehir Belediyesi (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu , Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ile birlikte Kadıköy’de Alevi vatandaşların Muharrem lokmasını paylaştı. İmamoğlu, “‘Cemevleri ibadethanedir’ demek veya ‘Kamu yöneticisi olarak cemevlerine hizmet ediyoruz’ demek ama Kadıköy Belediye Başkanımız ama ben bunu yaparken unutmayın, biz cemevlerine hizmet ediyoruz. Bu bir lütuf değil, “Bugüne kadar eksikleri tamamlamaya çalışıyoruz. Bunun bir siyasi partisi veya benzeri yoktur. Bakın bu hak hukuk meselesidir” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Muharrem orucunun 9’uncu gününde Şahkulu Sultan Tekkesi’nde Alevi vatandaşlarla bir araya geldi. Muharrem lokması Ali Doğan dedenin duasıyla dağıtıldı. Çörek dağıtımı öncesi Odabaşı ve İmamoğlu birer konuşma yaptı. İmamoğlu şunları söyledi:

“Birkaç sokak yukarı 6-7 yılım hızla geçti. Bu nedenle yıllardır burayı gıpta ve hayranlıkla bilirim. Annemle birkaç kez ziyaret ettim. Buranın maneviyatı ve çok derin duygusu beni etkiledi. .Beylikdüzü Belediye Başkanı Allah razı olsun.Mezun olduktan sonra yarışmalı bir proje geliştirip orada güzel bir cemevi hediye ettik.Ve şu anda orada ibadet ediliyor.Fatma Ananın Cemevini siz değerli hemşehrilerimiz kullanıyor.Bu durumdan onur duyuyorum. orada müşterek üslubun yaşatılmasını istemiş, nitekim böyle bir cemevi oluşmuştur.

“BİZİM ALDANMALARIMIZ BU MİLLETİN EVİDİR”

“HER İNSAN BİRBİRİNE İNSAN OLDUĞU İÇİN BİRLİKTE, SAYGIYLA ÖNEM VERDİĞİMİZ BİR ORTAM OLABİLİR, OLMALIDIR”

İslam tarihinin en derin acılarından ve katliamlarından birinin yaşandığı bir günün yıl dönümünü her zaman yaşıyor ve anıyor, ulusal barış ve huzur adına o acıdan öğreniyor ve bir daha böyle olayların yaşanmaması gerektiğini öğreniyoruz. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Ne yazık ki, yüzyıllar geçmesine rağmen son zamanlarda acı çeken bir milletiz. ve onları kalbimizde gözyaşlarıyla anıyoruz. Başımız öne düşüyor. Yanıyoruz. Hiçbiri bu topraklara, bu kadim millete yakışmaz. Bu itibarla tüm insanlarımızın birbirine insan olduğu için özen ve saygıyla baktığı, vatandaş olarak birbirine saygı duyduğu, birbirine iyi gözle baktığı, baktığı bir ortamı yaratabiliriz ve yaratmalıyız. vicdanlarıyla ve ahlaklarıyla birbirlerine saldırırlar. Bu konuda sonsuz çaba göstereceğiz.

“İnşallah GÖREVLERİMİZ BİTMİŞ OLDUĞUNDA HAKLARINIZI SAVUNACAK YÖNETİCİLER OLACAĞIZ”

Zalimin zulmü tarihin her kademesinde yaşanmıştır. Zalimin zulmüne karşı en değerli silah dayanışma, duygu birliği, sevgi, gönül birliği, azim ve cesarettir. Bu ülkenin ve bu milletin birlik ve beraberliği için sevgi, saygı ve kararlılıkla sonsuz bir çaba sarf edeceğiz ve bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu acıların bize ibret alma sorumluluğu yüklediği yas ayında ve oruç gününde hep birlikte bu vatana hizmet etmeyi niyaz ediyorum, inşallah evlatlarımızın, evlatlarımızın birbirine şefkatle baktığı günlerde, birlik içinde. önyargısız bir şekilde. Umarım görevlerimizde sizlere layık oluruz. yürekten söylüyorum; Görevimiz bitince hakkını teslim ettiğiniz yöneticiler olacağız inşallah ama ben Kadıköy Belediye Başkanımız ama diğer arkadaşlarımız. Çünkü biz halka hizmet ediyoruz. İnşallah mahcup olmayız. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Orucunuz kabul olsun.”

Kaynak: ANKA / Güncel

habersaray.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu