Ekonomi

İçişleri Bakanlığı’ndan deprem bölgesindeki ev taşıma ücretlerine sınırlama

İçişleri Bakanlığı, afetzedelerin ulaşım sürecinde fahiş fiyatların uygulanmasının önüne geçmek amacıyla, taşıma şirketlerinin fiyat tarifelerini oda temsilcileri ve sektör paydaşlarıyla yaptığı toplantılar sonucunda belirledi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, valiliklere “Afet Bölgelerinde Eşya Taşıma Tarifeleri” ibaresinin yer aldığı genelge gönderildi.

Buna göre nakliye şirketleri, piyasa koşullarındaki taşıma maliyetleri üzerinden bölge koşullarını değerlendirerek yüzde 15 esneklik bandında aşağı veya yukarı fiyatlandırma yapacak.

şehir içi tarife

Genelgeye göre, 4+1’e kadar olan daireler için piyasa koşullarında şehir içi personel gideri (25 kilometre dahil) ile birlikte evden konuta eşya taşıma bedeli en fazla 6 bin lira, İl sınırları içindeki ilçelerin ortasında ise personel bedeli dahil 9 bin lira.

Şehirlerarası tarife

Şehirlerin ortasındaki konuttan konuta eşya taşıma işinde, şehiriçi ulaşım bedeli 6 bin lira, azami 10 lira (25 kilometreyi geçen kısım için), ayrıca kilometre başı 10 lira, Gidiş asansör bedeli 1000 lira, varış personel ücreti 2 bin lira, şoför ücreti 1000 lira. eklenecek.

Ulaşım işleri için asansör kiralanması durumunda, onuncu kata kadar azami asansör kiralama bedeli 1000 TL olup, bu katın üzerindeki her kat için ayrıca 100 TL kira bedeli tahsil edilecektir.

haberbaklan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu