Yaşam

İBB Şehir Tiyatroları Açık Hava Yaz Oyunları Başlıyor

İBB Şehir Tiyatrolarının Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde her yaştan seyirciyi bir araya getireceği Açık Hava Yaz Oyunları, 9 Haziran 2023 Cuma günü Tartuffe oyunuyla başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, gelenek haline gelen Açık Hava Yaz Oyunları’nda en sevilen oyunlarından Tartuffe ve Rüstemoğlu Cemal’in Garip Hikayesi’ni sanatseverlerle buluşturuyor.

Molière’in yazdığı, Orhan Veli Kanık’ın çevirdiği, Yiğit Sertdemir’in yönettiği Tartuffe; 9, 10 Haziran saat 21.00’de,

Cengiz Toraman’ın yazıp yönettiği Rüstemoğlu Cemal’in Garip Hikâyesi; 11 Haziran’da saat 21:00’de sahnelenecek.

Gişeden oyunların biletlerine kadar, https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/adresi ve İBB Şehir Tiyatroları mobil uygulaması.

“Açık Hava Yaz Oyunları” Ağustos ayında da Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde yeni oyunlarla seyirciyle buluşmaya devam edecek.

İyi seyirler…

TARTUFFE

Zengin ya da güçlü bir adamın, ailesinden ve çevresinden kimseyi dinlemeden evine yerleştirdiği namussuz bir münzevi ile kendisinin ve çevresindekilerin hayatını nasıl daha da kötü hale getirdiğini anlatan bu ölümsüz eserde; İnancı, aileyi, aşkı, kadın-erkek farklılıklarını, geçmişimizi, bugünümüzü, mizahı, müziği, acıyı, hüznü, rahatsız edici her türlü anı tüm dinamikleriyle izleyicinin karşısına sunuyoruz. Orhan Veli’nin şiirlerinden bestelenen müzikler eşliğinde muhteşem çevirisini izlerken hayata dair bu garip bilmeceyi bir kez daha kahkahalarla karşılıyoruz.

Molieretarafından yazılmıştır Orhan Veli KanıkTercüme eden, Yiğit Sertdemiryönettiği oyunda Bennu Yıldırımlar, Emre Şen, Gürkan Başbuğ, Mehmet Soner Dinç, Murat Garipağaoğlu, Naci Taşdöğen, Nilay Bağ, Özge Kırdı, Semah Tuğsel, Tolga Kafi, Yeşim Koçak, Zeynep Göktay Dilbazrol alır.

RÜSTEMOĞLU CEMAL’İN EN KÖTÜ HİKAYESİ

Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde anavatanı Girit’ten sürgün edilen bir ailenin İstanbul, Çanakkale ve nihayet Ayvalık’a yaptığı maceralı yolculuk. Rüstem, Cemal ve hayatlarındaki diğer insanların bazen komik, bazen hüzünlü ama sıcacık hikayeleri.

Cengiz ToramanYazdığı ve yönettiği oyunda Esen Koçer, Levent Üzümcürol alır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kesap-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu