Ekonomi

Hibbett Sports hisse senedi fiyat hedefi muhafazakar beklentilerle 70 dolara yükseltildi

Cuma günü B.Riley, Hibbett Sports (NASDAQ: HIBB) için görünümünü değiştirerek hisse senedi fiyat hedefini 60$’dan 70$’a yükseltirken Nötr notunu korudu. Firmanın değerlendirmesi, Hibbett’in Wall Street beklentilerinin altında kalmasına rağmen şirketin kendi tahmin aralığıyla uyumlu olan dördüncü çeyrek performansının ardından geldi.

Hibbett çeyreğe güçlü bir başlangıç yaptığını, ancak Aralık sonu ve Ocak ayına doğru daha seçici bir tüketici davranışını yansıtan bir yavaşlama yaşadığını bildirdi. Buna rağmen, şirketin 2025 mali yılı için öngörüsü, karşılaştırılabilir mağaza satışlarında yatay ya da düşük tek haneli yüzdelik düşüşlere işaret ediyor ki bu da Street’in %1,5’lik artış tahminine kıyasla daha temkinli.

Şirketin muhafazakâr duruşu, Ocak ayında gözlenen yavaşlama dikkate alındığında potansiyel olarak stratejik bir hamle olarak görülüyor. Yeni ürün lansmanlarına müşteri tepkisinin ivme kazanması halinde olası bir artış beklentisi var.

Yine de, özellikle envanter dengesizliklerinin 2024 takvim yılına kadar süreceği tahmin edilen giyim sektöründe, 2025 mali yılında daha düşük promosyon faaliyeti beklentileri nedeniyle görünüm temkinli olmaya devam ediyor.

B.Riley tarafından revize edilen hisse senedi fiyat hedefi, Hibbett Sports’un içinde bulunduğu son tüketici eğilimleri ve piyasa koşulları ışığında dikkatli bir yaklaşımı yansıtıyor. Firmanın nötr pozisyonu, önümüzdeki mali yılda perakendeci için potansiyel riskler ve fırsatlar hakkında dengeli bir görüşe işaret ediyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

habertutak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu