Teknoloji

Google’dan OpenAI rakip şirketine 2 milyar dolarlık yatırım!

Alphabet sözcüsü Cuma günü yaptığı açıklamada, Google’ın yapay zeka şirketi Anthropic’e 2 milyar dolara kadar yatırım yapmayı kabul ettiğini söyledi.

Sözcü, şirketin OpenAI rakibine 500 milyon dolar ön yatırım yaptığını ve zamanla 1,5 milyar dolar daha eklemeyi kabul ettiğini söyledi.

Google halihazırda Anthropic’in yatırımcısı ve yeni yatırım, Büyük Teknoloji şirketleri yapay zekayı uygulamalarına dahil etmek için yarışırken, ChatGPT geliştiricisi OpenAI’nin değerli bir destekçisi olan Microsoft ile daha iyi rekabet etme çabalarının altını çizecek.

YAPAY ZEKA ALANINDA DİKKAT ÇEKEN BİR ŞİRKET

Geçen ay Amazon, yapay zeka alanında büyüyen bulut rakipleriyle rekabet edebilmek için Anthropic’e 4 milyar dolara kadar yatırım yapacağını duyurdu.

Amazon, bu hafta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunduğu üç aylık raporunda, çevrimiçi perakendeci Anthropic’in 1,25 milyar dolarlık dönüştürülebilir tahviline yatırım yaptığını ve 2024 yılında ikinci bir tahvile 2,75 milyar dolara kadar yatırım yapma fırsatı bulunduğunu açıkladı. ilk çeyrekte sona erdi.

Artan yatırım sayısı, bulut şirketlerinin, şubelerini yeniden şekillendiren AI startup’larıyla bağlarını sağlamlaştırmaya yönelik hamlelerinin devam ettiğini gösteriyor.

Eski OpenAI yöneticileri ve kız kardeşler Dario ve Daniela Amodei tarafından kurulan Anthropic, OpenAI ile rekabet etmek ve teknoloji şubesinin başına geçmek için gereken kaynakları ve zengin destekçileri güvence altına almakta zorlandı.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu