Haber

Enkaz Altında Kalan İneği 17 Gün Boyunca Gölcük Belediyesi Ekipleri Kurtardı

Gölcük Belediyesi ekipleri, depremin 17. gününde; Çöken bir ahırdan gelen ses üzerine yaptıkları çalışmayla bir ineği canlı kurtardılar ve veterinere götürülmesini sağladılar.

Gölcük Belediyesi ekipleri, Hatay’da yaşanan depremin ardından başlattığı çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Salgın riskini ortadan kaldırmak için depremde yıkılan evlerin altındaki ahırlara hayvanları gömmek; Antakya Aşağıoba Köyü’nde enkaz kaldırma çalışmalarına devam ettiler. Bir evin altındaki ahırın enkazını kaldırmaya başlayan çalışmalarda enkazın sesini duyan ekipler, sarsıntının 17’nci gününde enkazın altındaki ineği canlı olarak kurtardı. Enkazdan ölü olarak çıkarılan hayvanlar, gerekli önlemler alınarak toprağa verildi.

İNEĞİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Ekipler titiz çalışmaları ile ineği enkazdan çıkardı; Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in talebi üzerine Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeye gönderdiği veteriner hekime muayene edilerek serum bağlandı. Yapılan veteriner kontrolünde ineğin sağlık durumunun uygun olduğu belirlendi. İlk müdahalenin ardından belediye ekipleri canlı olarak kurtarılan ineğe yem ve su verdi.

“EKİPLERİMİZ İÇİN BÜYÜK MORAL”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, çalışanlarına teşekkür ederek, “Salgın önleme için çalışırken; Depremin 17. gününde enkazdan bir canlıyı kurtarmak ekiplerimiz için büyük moral oldu.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haber-mazgirt.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu