Ekonomi

Dünyanın En Zengin Yüzde 1’inde Olmak İçin Ne Kadar Zengin Olmalısınız?

Dünyanın en zengin yüzde 1’inin bir parçası olmanın nasıl bir şey olduğunu hiç hayal ettiniz mi? ‘Zenginin zenginliği fakirin çenesini aşındırır’ diyenler olacaktır ama bu herkesin aklından en az bir kez geçtiği de bir gerçektir! Öyleyse, en güçlü bölgelerde yaşayan bu insanların ortasında olmak için gerçekten ne kadar zenginliğe sahip olmamız gerekiyor? İşte detaylar… ?

Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/article…

Dünyanın en güçlü insanları ve bölgeleri üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, dahil olmanın maliyeti akıllara durgunluk veriyor!

Monako Prensliği’nden İsviçre’ye kadar en varlıklı nüfusun yüzde 1’ine dahil olmanız için sahip olmanız gereken serveti ortaya koyuyoruz. Hadi bakalım! ?

Fransa’da bulunan Monako Prensliği ile başlayalım. Bu küçük bölgenin zengin ortalarına katılmak için sekiz haneli bir servete sahip olmak (!) yeterlidir.

Knight Frank şirketinin verilerine göre Monaco’nun yüzde 1’lik dilime dahil olması 12.4 milyon dolara mal oluyor. Monako’daki Jim Ratcliffe gibi milyarderler kulübü üyeleriyle vergi ödemeniz de gerekmiyor!

Zenginler arasında katılımın yüksek olduğu ülkelerde Monako’yu İsviçre ve Avustralya takip ediyor.

Bu ay yayınlanan bir servet raporuna göre, bu iki ülkenin yüzde 1’lik zengin nüfusuna dahil olmak için net servetinizin 5,5 ila 6,6 milyon dolar arasında olması gerekiyor. ABD için ise bu değer 5,1 milyon dolar olarak belirlendi.

Ne yazık ki bu oranlar fakir ile zengin arasındaki uçurumun ne kadar açıldığını da gösteriyor.

Örneğin ilk sıralarda yer alan Monaco’da güçlü olmanın bedeli Filipinler’den 200 kat daha fazla! Filipinler’de güçlü sayılmak için 57.000 dolarlık bir servet yeterlidir; Kenya daha kötü durumda.

Dünya Bankası tarafından yapılan açıklamalara göre, küresel olarak enflasyondan etkilenen ülkelerde düşük gelirli hanelerin satın alma gücü daha da düştü.

Ancak böyle bir görüntünün aksine dünyanın en zengin 500 kişisi servetlerine zenginlik katmaya devam ediyor. Sadece bu yıl, bu segment servetine 600 milyar dolar daha ekledi.

Yine de zenginler ile yoksullar arasında büyüyen bu uçurumun özellikle dünyanın en zenginleri üzerinde baskı oluşturacağı düşünülüyor.

Varlıklar üzerinde daha yüksek vergi uygulaması bu noktada atılması beklenen adımlardan biridir. Uzmanlar, önümüzdeki dönemde piyasaların ve insanların bu yeni ekonomik ortama bir şekilde uyum sağlayacağını düşünüyor.

Peki siz bu bahis hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarını bekliyoruz! ?

haber-buldan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu