Haber

İzmir’de Kuyumcunun Soygun Anı ve Şüphelilerin Kameraya Yakalanması

İzmir’de kuyumcunun soyulduğu ve şüphelilerin kameralara yakalandığı anlar

İzmir’de 3 milyonluk kuyumcuyu soyan 4 hırsız yakalandı

Sabah kuyumcuyu soyan 4 kişi İzmir polisinden kaçamadı

İZMİR – İzmir’in Bayraklı ilçesinde bir kuyumcuya giren kar maskeli 4 hırsız, polis tarafından kısa sürede yakalandı. Kuyumcunun soyulduğu anlar ve şüphelilerin yakalandığı anlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay, sabah saat 04.35 sıralarında Gümüşpala İlçesi’ndeki bir kuyumcuda meydana geldi. Kar maskeli ve eldivenli 4 kişi bir otomobille kuyumcunun önüne gelerek iş yerine girdi. Soyguncular, kuyumcunun tezgahından ve çekmecesinden 3 milyon lira değerindeki takıları topladıktan sonra geldikleri otomobile binerek bölgeden uzaklaştı. Alınan bilgi üzerine harekete geçen Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerine giderek inceleme başlattı. Şüphelilerin kaçabileceği güzergahlarda önlem alan polis, 4 soyguncunun bulunduğu otomobilin Gümüşpala Mahallesi’nde olduğunu belirledi. Polisin dur ihtarına uymayıp kaçmaya çalışan otomobil, kovalamaca sonucu köşeye sıkıştı. Sahte plakalı olduğu belirlenen otomobilde bulunan soyguncular AE, UA, SE ve CK, polis ekipleri tarafından yakalandı.

Altın ele geçirildi

Polis ekiplerinin yaptığı aramalarda soygunda kullanılan kas maskeleri ve eldivenler ile soygundan elde edilen 3 milyon değerindeki mücevherler ele geçirildi. Öte yandan araçta 2 adet ruhsatsız tabanca ve 18 adet fişek ele geçirildi. Yakalanan şüphelilerden AE’nin 18 yıl 1 ay 22 gün hapis cezasıyla arandığı, UA’nın ise 25 yıl 4 ay 30 gün hapis cezasına çarptırıldığı belirlendi.

Hırsızlık ve yakalanma anları güvenlik kameralarına yansıdı

Öte yandan kuyumcunun soyulduğu anlar ve polisin köşeye sıkışarak soyguncuları yakaladığı anlar çevredeki kameralar tarafından kaydedildi. Görüntülerde kar maskesi takan soyguncuların iş yerine girip altınları çalıp iş yerinden çıktığı anlar, polis ekipleri tarafından önlerinin kesildiği ve ardından kaçmaya çalışan otomobilin köşeye sıkıştırılarak içerideki şüphelilerin yakalandığı anlar yer aldı.

Yakalanan 4 soyguncu, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu