Haber

DSÖ: Gazze’deki hastanelere ulaşımın aksaması endişe verici

Dünya Sağlık Örgütü’nden (WHO) yapılan açıklamada, Endonezya çevresi ve Gazze’deki Şifa hastanelerinin bombalanmasının ciddi endişe verici olduğu belirtilerek, “Hastanelere her saat başı daha fazla yaralı getiriliyor ancak ambulanslar da müdahale ediyor. İletişim kesintisi nedeniyle hastalara ulaşılamıyor. Morglar dolu, yarıdan fazlası kadın ve kız çocuklarından oluşuyor.” “çocuk. DSÖ Gazze’deki işçilerle ve kurumlarla iletişime geçemiyor.”

İsrail gece boyunca Gazze’ye yoğun bombardıman düzenledi. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yoğun bombardıman altında kalan Gazze’deki duruma ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, çatışmaların gece boyunca devam ettiği yönünde ihbarların olduğu kaydedilerek, “Sağlık çalışanları, hastalar ve siviller tamamen bağlantı ve elektrik kesintilerine maruz kaldı. DSÖ, acil insani ateşkes çağrısını yineliyor ve herkese hatırlatıyor.” Çatışmanın taraflarının sivilleri ve sivil altyapıyı korumak için her türlü önlemi almaları gerektiğini söyledi.” Söylendi.

Açıklamada, sağlık çalışanlarının, hastaların, sağlık tesislerinin, ambulansların ve bu tesislerde barınan sivillerin korunması ve Gazze Şeridi’ne gerekli tıbbi malzeme, gıda ve suyun ulaştırılması için her türlü aktif tedbirin alınması gerektiği belirtildi. “Endonezya ve Şifa hastaneleri etrafındaki bombardıman ciddi anlamda endişe vericidir. DSÖ, hastanelerde hastaların hayatını tehlikeye atmadan tahliye işlemlerinin gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını bir kez daha yineliyor. Haftalardır devam eden bombardıman nedeniyle Gazze’deki hastaneler tam kapasite hizmet veriyor, hastaneler hasta sayısındaki artışı kaldıramıyor.”

Açıklamada, sağlık çalışanlarının tıbbi malzemelerin giderek azalması ve hasta kabul edecek yerlerin olmaması gibi sorunlarla karşı karşıya olduğu belirtildi. “Hastanelere her saat başı daha fazla yaralı getiriliyor ancak iletişim kesintisi nedeniyle ambulanslar hastalara ulaşamıyor. Morglar dolu, yarısından fazlası kadın ve çocuklardan oluşuyor. DSÖ, Gazze “Türkiye’deki işçiler ve kurumlar bize ulaşamıyor” ” dedi. – GAZZE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu