Haber

Diyarbakır’daki Depremde Hayatını Kaybedenler İçin Anma Programı Düzenlendi

Diyarbakır’da 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi.

AFAD İl Müdürlüğü yerleşkesindeki program saat 04.17’de kurtarma ve ilk yardım araçlarının sirenlerinin çalmasıyla başladı.

Programda depremde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulunulurken, depremde yapılan çalışmaların anlatıldığı video da gösterildi.

Eğitim alanında AFAD grupları başta olmak üzere, arama kurtarma çalışmalarında görev alan kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına ait arama kurtarma ekipleriyle bir araya gelen Vali Ali İhsan Su, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi. yaralılara şifalar.

Geçen yıl aralarında Diyarbakır’ın da bulunduğu 11 ilin “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremler yaşadığını belirten Su, şöyle konuştu: “Burada gördüğümüz değerli dostlarımız o gecenin bu saatinde bir aradaydı. Tüm arama kurtarma ekiplerimiz. Vatandaşlarımız birlik olup vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için hızla çalıştılar.” “Bunu kontrol altına almak için çaba gösterdik” dedi.

Depremde her kurumun üzerine düşeni en verimli şekilde yapmaya çalıştığını belirten Su, şöyle devam etti:

“Bu afetler dünyamızda her zaman oluyor. Önemli olan bunlara hazırlıklı olmaktır. Bu bağlamda ilimizde sadece AFAD ile değil diğer kurumlarımızla da arama kurtarma çalışmaları oluşturduk. Oluşturmuştuk. Depremden önce her biri bu eğitimi tamamlamıştı. O kardeşlerimiz de arama kurtarma çalışmalarına katıldılar. “Halen yeni gruplar oluşturmaya devam ediyoruz. Bu gibi felaketler yaşanabilir. Hazırlıklı olmaya, bina stoklarımızı güçlendirmeye ve eğitimli çalışanlar yetiştirmeye çalışıyoruz.”

Vali Su, depremin yaralarını sarmak için başta kalıcı konutlar olmak üzere birçok alanda çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.

İl Müftüsü Celal Büyük’ün Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından dualar okundu.

amasraajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu