Yaşam

Disney+, Atatürk Dizisi İçin RTÜK İncelemesini Yayınladı

Son dönemde Türkiye’de sinema dünyasının konuştuğu Atatürk dizisinin Disney+’ta yayınlanmayacağı tartışmalarının ardından şirket, yapımın televizyonda sunulacağını duyurdu. RTÜK, bu kararın ardından soruşturma başlattı.

RTÜK’ten Disney’e Atatürk dizisi incelemesi!

The Walt Disney’in sunduğu dijital yayın platformu Disney+, geçtiğimiz yıl Türkiye’de hizmet vermeye başladı. Netflix ile önemli bir rekabet yaratan şirket, yerli yapımları da hazırlamaya başladı. Bu kapsamda Atatürk dizisi projesini başlatmıştır. Söz konusu yapım merakla beklenmeye başlandı.

Son zamanlarda ABD’deki Ermeni lobisinin baskısıyla Disney’in bu projeyi iptal ettiği söylentileri ortaya çıktı. Ayrıca şirket, tüm yerli yapımları platform kitaplığından kaldırmıştı. Bu söylentilerin hemen ardından şirketin, dizinin Cumhuriyet’in 100. yılında yayına gireceğini duyurması, merakla bekleyenlerin içini rahatlattı.

Sosyal medyayı ayağa kaldıran karar: Disney Plus, Atatürk dizisi sözünü tutmadı!

Yerli üretimin akıbeti henüz bilinmezken şirket, bunun sadece Türkiye için olmadığını açıkladı. Bir süre sonra Disney, Atatürk dizisinin yayın haklarını Fox’a vererek resmen şok etti.

Yani TV’de ücretsiz olarak yayınlanacak. Ancak aboneler yine de sözünü tutmadığı için Disney’e olan öfkelerini dile getirdiler. Bu noktada şirketin Ermeni lobisine uyduğuna dair söylentiler dolaşmaya başladı.

Dijital medya hizmet sağlayıcısı “Disney+”ın kendi platformunda “Atatürk” adlı yerli içeriği yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilere dayanarak, örgütün savunmasının alınmasına ve soruşturma başlatılmasına karar verildi.

Türkiye… pic.twitter.com/rbk5TKrfBv

— Ebubekir Şahin (@ebekirsahin) 1 Ağustos 2023

Geçtiğimiz günlerde RTÜK, Disney’in diziyi kendi platformunda yayınlamama kararıyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, resmi Twitter hesabından Disney+ sağlayıcısı The Walt Disney’in Atatürk dizisi için soruşturma başlattığını duyurdu.

Şahin, şirketin bu karar için savunma alacağını belirtti. Basına yansıyan Ermeni lobisinin müdahale ettiği iddialarının da titizlikle araştırıldığını sözlerine ekledi.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Atatürk dizisi televizyonda yayınlanınca izler misiniz? Aşağıdaki Yorumlar bölümünden görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu