Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Milletimize hizmet etmeye hazırız”

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) – Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Aday Tanıtım Toplantısına katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 7 Ocak’ta İstanbul’daki 26 büyükşehir ve il belediye başkan adayının ismini kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlatarak, “Bugün geri kalan büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını açıklıyoruz. Adaylarımızı şimdiden tebrik ediyor, seçim kampanyalarında ve sonrasında şehirlerimize yapacakları hizmetlerde başarılar diliyorum. Böylelikle Cumhur İttifakı’ndaki ortağımız MHP’nin adaylarını destekleyeceğimiz 7 il dışındaki tüm büyükşehir ve il belediye başkan adaylarımızı açıklıyoruz. Önümüzdeki Cumartesi gününden itibaren İstanbul’dan başlayarak ilçe adaylarımızı da tanıtacağız. Bazı illere bizzat giderek, bazı illere de başkan yardımcılarımızı göndererek ilçe adaylarımızın tanıtımlarını kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

Hedeflerinin AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın kontrolündeki belediyeleri ezici üstünlükle kazanmak, muhalefetin kontrolündeki şehirleri ise gerçek belediyecilikle tanıştırmak olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu: Milletimizin her adımında yanında olacak, kendini tüm kalbiyle, aklıyla şehirlerine adayacak belediye başkanlarıyla seçimlere katılacağız.” Hazırlanıyoruz. İnşallah 30 Ocak’ta seçim beyannamemizi milletimize sunacağız. Bilindiği üzere seçim takvimine göre aday listelerinin en geç 20 Şubat’a kadar seçim kurullarına teslim edilmesi gerekiyor. “Niyetimiz 20 Şubat’tan önce adaylarla ilgili tüm hazırlıkları tamamlayıp, tüm zamanımızı ve gücümüzü seçim kampanyamıza yoğunlaştırmaktır” dedi.

“İDEOLOJİK KÖRLÜĞÜN ARKASINA GİZLENEREK KOLTUKLARINI KORUMAK İÇİN DÜŞENLERDEN DEĞİLİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

“Tam 30 yıl önce 1994 yılında İstanbul’da başladığımız halkımıza belediyeler aracılığıyla hizmet yolculuğumuzu, Türk Yüzyılına adım attığımız 2024 yılında tamamlamak istiyoruz. Buna hazır mıyız? Belediyelerdeki başarılarıyla iktidara gelen bir parti olarak olgunluğumuzu ilk kanıtladığımız yeri güçlü tutmak zorundayız. Çalışma ve hizmet politikamızla, büyükşehir, il, ilçe ve beldemiz dahil, ülkemizin her belediyesini Türk Asrına yakışan seviyelere getirmenin peşindeyiz. Görevimizin her anında sandıkta bize verilen her oyun yükünü hissederek, sevgiyle, azim ve kararlılıkla çalışacak, üretecek ve farkımızı ortaya koyacağız. “Biz hiçbir zaman kendi şehirlerine ve orada yaşayan insanlara hiçbir şey vermedikleri halde çeşitli kavramların, değerlerin, sembollerin ve ideolojik körlüğün arkasına saklanarak mevzilerini koruyanlardan olmadık ve olmayacağız.”

“AK PARTİ ONLAR İÇİN DOĞRU ADRES DEĞİL”

Erdoğan, yüreklerindeki sevgiyle, akıllarındaki projelerle, esirgemediklerini söyledikleri emeklerle, alınlarındaki terlerle Türk milletinin gönlüne girenlerden olduklarını belirterek, “Kim yaparsa yapsın. Belediye başkanı, milletvekilliği, örgüt yönetimi dahil siyaset yoluyla ulaşılan pozisyonlara bu açıdan bakmayın, AK Parti onun için doğru kapı değil. Belediye başkanlığı aracılığıyla AK Parti onlar için doğru adres değil. Kendi şehrinin sorunlarını dert etmeden, ülkesinin hedefleri ile bütünleşmeden, değerleri ile donatılmadan gözü sandıkta olan biri varsa, Milleti, AK Parti onun için doğru kanal değil. “Tapduk Emre’nin kapısından çarpık tahtayı bile içeri sokmayan Yunus Emre gibi AK Parti de en ufak bir hata, en ufak bir çarpıklık yapanın yeri değildir.” Milletimize karşı” dedi.

“MİLLETİMİZE HİZMET ETMEK İSTİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuruluş aşamasında kendisine “Erdemli Hareket” adını vermiş bir ekip oldukları gerekçesiyle başka hiçbir siyaset anlayışını tasvip edemeyeceklerine dikkat çekerek, “Biz asla böyle bir yola giremeyiz. Çok şükür. Biz bugüne kadar milletimizin karşısına hep bu şekilde çıktık. 30 yıl bu şekilde belediyelerde, 21 yıl hükümette çalıştık. Ülkemizi bu şekilde bu günlere getirdik. Cumhurbaşkanlığı koltuğunu da böyle kazandık. ve geçtiğimiz Mayıs ayında Millet İttifakı’ndaki ortaklarımızla birlikte Millet İttifakı’ndaki ortaklarımızla birlikte İnşallah 31 Mart’ta yapılacak Türkiye Yüzyılının ilk yerel yönetim seçiminde de belediyeleri bu şekilde yönetme sorumluluğunu yeniden üstleneceğiz. Şair;Bu meydan asker meydanıdır.Saf ve saf gelsin.Bu bir hizmet kervanıdır.Sözü söyleyen gelsin.Özünde sevgi olsun.Giysiniz emek koksun.Sahip olanlar gelsin. Kamu hizmeti atlasında sağlam bir not geldi. Eli kesilecek, sağ yaya oklanacak. Göz arpacık olur, ne eksikse yolculuk ağrısı olan gelsin. “Ordunun sesi, kamu hizmet atlasında yer alan, gerçek bir yay ve ok olan ekip olarak 31 Mart’ta bir kez daha şehirlerimize eser teslim etmeye ve milletimize hizmet etmeye kararlıyız. “dedi.

Erdoğan, konuşmasının ardından partisinin il belediye başkan adaylarını tek tek açıklarken, AK Parti tarafından Nevşehir Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Savran’la birlikte AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, İl Başkan Yardımcısı Ergün Elmacı, Kadın Kolları Başkanı Elife Çelebi ve Gençlik Kolları Başkanı Haluk Köybaşı’nı sahneye davet ederek partilileri selamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu