Haber

CHP’li Öztrak: Yeni konut veya iş yeri yapımında depremzedelerden tazminat almayacağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, yeni konut veya iş yeri yapımında depremzedelerden tazminat tahsil edilmeyeceğini bildirdi. “Bankalardan veya Esnaf Kefalet Kooperatiflerinden yıkılacak tüm hak sahiplerinin anapara ve faizlerini tamamen sileceğiz. Yeni konut veya iş yeri yapımında depremzedelerden herhangi bir tazminat almayacağız” dedi.

Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin ülkeyi parlamenter sisteme taşıyacağını belirterek, “Milletimize verdiğimiz her sözü tutmaya kararlıyız. Önce Millet İttifakı’nın adayı Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Milletimizin teveccühü ile.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK Basın Toplantısında konuştu. Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketinin üzerinden 1 ay 3 gün geçtiğini hatırlatan Öztrak, AHBAP’a çadır satışıyla gündeme gelen Kızılay’ı eleştirerek, deprem hasar tespit raporunun henüz hazırlanmadığını belirtti. Öztrak, “46 bin 104 vatandaşımızı kaybettik. Hatta bazı vatandaşlarımızın cenazeleri enkazdan çıkmadı. Ceset yok, çadır yok, konteyner yok. İstifa eden tek bir yönetici yok. Kızılay’ı kaldırdılar. , ‘hayır kurumu’ olmaktan, milletin gözbebeği konumundan.Deprem fırsatçılığı deniyor,canlı soygunu deniyor.Tam 31 gün geçti ama hala ekonomik ve ekonomik açıdan devletin hazırlayacağı hasar tespit raporu yok. Yaşadığımız deprem felaketinin toplumsal maliyeti 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nden tam 21 gün sonra, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı 8 Eylül 1999’da oturup Marmara Depremi’nin ekonomik ve sosyal maliyetlerini kalem kalem hesapladı. bu rapor hazırlandığında Devlet Planlama Teşkilatı’nda Müsteşar Yardımcısı idi.Kısa sürede hazırladık.Şimdi Türkiye Afet Müdahale Planına göre hazırlanması gerekiyor.Nerede bu repo değil mi?” Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hızla alınması gereken tedbirleri geçtiğimiz hafta açıkladığını hatırlatan Öztrak, “İşe gelir gelmez halkımızı deprem bölgesinde rahatlatmak için bu adımları hızla atacağız” dedi. • Evleri veya işyerleri yıkılan veya yıkılacak olan tüm hak sahiplerinin bankalardan veya Esnaf Kefalet Kooperatiflerinden anapara ve faizlerini tamamen sileceğiz.Yeni konut veya işyerlerinin yapımında depremzedelerden herhangi bir tazminat almayacağız. Konut veya işyerleri, bu projelere onay verenlerden “İnşaat bedelini tüm sorumlulardan tahsil edeceğiz. Kamu ihalesi alan firmaları bölgede yapacakları işlerde kullanacakları işçi tabanının yüzde 25’ini bölge halkından karşılamak zorunda bırakacağız. Tüm bu adımları hızla atacağız” dedi. HAZIR, EKİPLERİMİZ HAZIR’

‘Millet İttifakı Deprem Komisyonu’nun da aktif olarak çalıştığını ve tarafların hazırladığı raporların bir araya toplandığını ifade eden Öztrak, “Kahramanmaraş depremlerinin zararlarını tespit etmek ve yaraları sarmak için; kısa, orta ve uzun- vadeli eylem planı ve afetlerle mücadelede yeni ve etkin bir yapılanma.Milletimizin de dahil olduğu kapsamlı bir çalışmayı hızla tamamlıyoruz.Milletimize verdiğimiz her sözü tutmaya kararlıyız.Önce Millet İttifakı’nın adayı 13.Cumhurbaşkanı olacak Milletimizin emanetiyle Türkiye’nin.Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olacak.Planlarımız hazır, programlarımız hazır, adayımız hazır, kadromuz hazır.Hazır Devlette kibir biter, tevazu gelecek, israf bitecek, birikim gelecek, soframız büyüyecek, bereketlenecek, herkesin davetli olduğu Halil İbrahim’in sofrasında kimse aç kalmayacak, kimse geri kalmayacak, çocuklar sofraya gitmeyecek. aç yatak Biz hazırız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu