Haber

Bakan Kurum: 6 bin 800 yerden elektrik şarj istasyonu talebi var

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Başta TOGG olmak üzere elektrikli araçlara olan ihtiyacın daha da artacağını göz önünde bulundurarak, kapalı alan içermeyen şarj ünitelerinin yapımının elektriksiz kurulmasını sağladık. “Çok kısa sürede 6 bin 800 siteye talep gelmesi, vatandaşlarımızın yeni otomobilimize gösterdiği hassasiyetinin önemli bir yansıması olarak görüyoruz.”

2. Tesis Yönetimi Zirvesi ve Ödül Töreni Programı Sancaktepe Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“TÜRKİYE’YE TOPLU KONUT YAKLAŞIMINI GETİRECEK SAYIN BAŞKANIMIZDIR”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Cumhurbaşkanımızın Başakşehir’deki Başak ve Hilal Konutları ile Türkiye’ye ilk toplu konut konseptini getirme iradesidir. Türkiye’mizin ve milletimizin zenginleşmesi ile gecekondular ve ardından çöken yerlerin yerine toplu konutlar yapıldı ve daha iyi durumda olan vatandaşlar yaşayacak yer buldu” dedi.

“YEŞİL BİNALARI VE ENERJİ VERİMLİ BİNALARI ARTIRMAK ARTIK HEPİMİZİN İHTİYACI” iklimi, güçlü, kimlikli yapıları olan, kültürel değerlerini yaşayan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut atılımını başlattık, 500 bin konut, 1 milyon konut arsası ve 50 bin işyerimizi çevremize kazandırıyoruz. Bu konut projelerinin birçoğu mahalle büyüklüğünde siteler olacak. Gerek bu sosyal konutlar gerekse özel şubemiz tarafından üretilen yapılar iklim dostu ve enerji verimli. “Özellikle iklim değişikliği ile ilgili çalışmalar ve uyum çalışmaları kapsamında” binalardan kaynaklanan sera gazı emisyonlarının azaltılması, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılması, yeşil binalar ve enerji verimli yapılar artık tüm sektörler için bir zorunluluktur. bize” dedi.

“ŞİMDİ YENİ BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Kurum, “Bakanlık olarak Emine Erdoğan Hanım’ın himayelerinde yürüttüğümüz Sıfır Atık Hareketimizin özellikle yerleşim yerlerine yaygınlaştırılması için site yönetimlerine çok şey düşüyor. Elektrikli araçlara olan ihtiyacı göz önünde bulundurarak, özellikle TOGG ağırlaşacak, kapalı alan içermeyen şarj ünitelerinin yapı ünitelerinin ruhsat almadan montajı mümkün.Derneğimiz son dönemde ilk yerli ve milli olan TOGG’un elektrikli şarj ünitelerinin montajı için çalışma başlattı. Ülkemizin arabası sitelerde.Çok kısa sürede 6.800 siteden gelen talep vatandaşlarımızın yeni arabamıza gösterdiği duyarlılığın değerli bir yansımasıdır.Binalarda yağmur suyu depolama sistemini zorunlu hale getirdik. 2.000 m2’den büyük parseller üzerine inşa edilecek, binaların depolarında akan yağmur sularının, bahçelerde kalan atık suların değerlendirilmesi için işletmekteyiz. şarj ünitelerini hızlı bir şekilde yapmak için; Site yönetimlerinde karar alamama, yeterli toplantı sayısını karşılayamama gibi sorunları ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda Kat Mülkiyeti Kanunu’nda gerekli kolaylıkların sağlanması amacıyla hazırladığımız düzenlemeleri ilgili Bakanlıklar ile görüşerek hayata geçirmeyi planlıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu