Haber

Bakan Akar: Tahıl anlaşmasında anlaşmaya doğru ilerliyoruz

Bakan Akar: Tahıl anlaşmasında hatasız uzlaşma sağlandı

MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Tahıl anlaşmasının uzatılmasına ilişkin mutabakat var” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Muğla’da düzenlenen “Kurtaran 2023 Tatbikatı”nın seçkin gözlemciler günü etkinliklerine katıldı. Akar’a, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan eşlik etti. Bakan Akar, tatbikatın başarısı münasebetiyle işçiyi tebrik etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Cumhuriyet tarihinin en yoğun dönemini yaşadığını belirten Akar, “Bütün unsurlarımız angaje. Bir yandan terörle mücadele, denizlerimizde hak ve menfaatlerimizi koruma sözü veriyoruz. bir yandan da dost ve kardeşlerimizle iş birliği yaparak haklı davalarında destek oluyoruz.Türkiye’nin bekası ve bekası için çalıştıklarını belirten Akar, Mehmetçik’in bu konudaki misyonunu başarıyla yerine getirdiğini ifade etti. Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’taki gelişmelere ilişkin olarak, “Yunanistan başta olmak üzere hiçbir komşumuza karşı saldırgan bir tutum içinde değiliz. Sorunların uluslararası hukuk, iyi komşuluk ilişkileri, diyalog ve barışçıl yol ve teknikler çerçevesinde çözülmesinden yanayız. Ege Denizi bir dostluk denizi, zenginlikleri olsun” diyoruz. Turizm döneminde tatbikat yapmayan iki ülke var. Kendilerine bunu yaygınlaştırmaya hazır olduğumuzu ve bu konuyu görüşebileceğimizi söyledik. Bekliyoruz. Gizli bir gündemimiz yok” dedi. ‘İSTANBUL’DAKİ TOPLANTI OLUMLU OLDU’ Türkiye’nin desteğiyle imzalanan ‘Karadeniz Tahıl Girişimi’ ile 30 milyon tondan fazla tahılın ihtiyaç sahibi ülkelere sevk edildiğini belirten Akar, “Bu ne anlama geliyor? Açlığı önlemek” dedi. istikrarı korumak demektir.”

Türkiye, Rusya ve Ukrayna savunma bakan yardımcıları ile Birleşmiş Milletler yetkilileri arasında İstanbul’da 4’lü formatta gerçekleşen görüşmeyi hatırlatan Akar, “Alınan ilk bilgiler kapsamında İstanbul’daki görüşme olumlu geçti. Anlaşmaya varılıyor. tahıl anlaşmasının uzatılmasına ilişkin olarak, “Ukrayna limanlarında ticari gemilerimiz var. 6 geminin ülkemize sağ salim dönmesi için çerçeve anlaşmaya varıldığını söylediler. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Görüntü dökümü:

– Akar’ın gelişi

– Çalışanı selamlamak

– Delmek

– Akar’ın konuşması

– Genel ve detay

Haberler: ANKARA,

esenler-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu