Haber

AK Parti’de ‘Kerem Kınık’ Rahatsızlığı: Sıralı Açıklamalar

AK Parti, deprem sonrası çadır satışlarıyla eleştiri nesnesi haline gelen Kızılay Lideri Kerem Kınık’ı gözden kaçırmış görünüyor.

Kahramanmaraş’ta 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremlerin ardından Kızılay’ın deposundaki çadırları Ahbap Derneği ve Türk Eczacılar Birliği’ne sattığı ortaya çıktı.

Konu bir anda Türkiye’nin gündemine otururken özellikle Kızılay Lideri Kerem Kınık eleştiri oklarının ortasındaki isim oldu.

Kızılay’a olan güven kaybı kan stoklarına da yansıdı ve stoklar asgari seviyenin altına düşünce acil durum ilan edildi.

Kerem Kınık, bu süreçte istifa etmesi gerektiğini paylaşan HaberTürk yazarı Fatih Altaylı ve komedyen Şahan Gökbakar ile de tartışmaya girdi.

Kınık’ın istifa çağrılarına verdiği yanıtlar, 2 Nisan’da AK Parti Küme Başkan Yardımcısı Bülen Turan’ın sabrını ilk sınayan oldu. Turan, Kınık’ın sosyal medyada Şahan Gökbakar ile polemiğine sert çıktı ⬇️

Turan’ın ardından AK Parti’nin ittifak ortağı Büyük Birlik Partisi de Kınık’ın istifa etmesi yönündeki açıklamalarını yineledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da iki gün önce katıldığı bir televizyon programında Kızılay’ın çadır satışına “üzüldüğünü” söyleyerek memnuniyetsizliğini açıkça ortaya koydu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün yaşanan depremde çadır satan Kızılay Lideri Kerem Kınık’tan da rahatsızlığını dile getirdi.

Varan, ” Kızılay Başkanı’nın görev başında olması beni şahsen rahatsız ediyor. Çok yıpranmış durumda, bu süreçleri doğru yönetemediği aşikar.’ sözlerini kullandı.

Son olarak dün akşam yine Habertürk’te konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kınık hakkında şunları söyledi: “Kızılay’ın ‘sat’ sözüyle büyütülmesi beni rahatsız ediyor.”

Peki siz bu bahis hakkında ne düşünüyorsunuz? ⬇️

taraklihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu