Haber

4 milyon TL’lik dolandırıcılık operasyonu… Bakan Yerlikaya: 28 şüpheli yakalandı!

FLAŞ HABER:İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ‘FETÖ hesabınızdan para çekti’, ‘Terör örgütü hesaplarınızı ele geçirdi…’ diyerek Zonguldak ve Ağrı’da dolandırıcılık yapanlara yönelik düzenlenen operasyonlarda 28 şüpheli kişinin yakalandığını duyurdu. .

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yerlikaya’nın paylaşımı şu şekilde:

“Zonguldak Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü, ‘Banka hesaplarınız FETÖ tarafından ele geçirildi’ diyerek kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan ve 3 milyon TL dolandırıcılık yapan bir suç şebekesini tespit etti. Nitelikli dolandırıcılık suçunu örgütlü bir şekilde işleyen bu şebekeye karşı örgütlü bir şekilde mücadele ettik. bilgi sistemlerini kullanıyor.” 6 farklı ilde operasyon düzenlendi.

Operasyonlar sonucunda 8 şüpheli yakalandı, 6’sı tutuklandı, 2’sine ise inceleme kararı verildi.

Ağrı Jandarma Komutanlığı Siber Hatalarla Mücadele Daire Başkanlığımız tarafından; Sosyal medya üzerinden arsa satan, savcı kılığına giren ve ‘FETÖ sizin adınıza para çekmiş, para göndermeniz gerekiyor’ diyerek yaklaşık 1 milyon TL dolandırıcılık yapan kişileri tespit eden kişiler hakkında soruşturma başlatıldı.

Yapılan operasyonlarla 5 farklı ilde bu suç şebekesine üye 20 şüpheli yakalandı. Yakalananlardan 9’u tutuklanırken, 9’u hakkında ise kontrol kararı verildi. Operasyonları düzenleyen kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum.”

YERLİKAYA’DAN VATANDAŞLARA UYARI

Ali Yerlikaya, “Vatandaşlarımızı bir kez daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Hiçbir kamu görevlisi sizden para istemeyecektir. Böyle bir telefon aldığınızda telefonu kapatın. Bilişim suçları ve dolandırıcılarla mücadelemiz kararlılıkla ve kararlılıkla devam edecektir.” kararlılık.” söz konusu.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu