Ekonomi

Türk Metal Sendikasında yeni dönem!

Türk Metal Sendikasında başkanlık değişikliği yaşandı.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı olarak görev yapan Pevrul Kavlak, sağlık sorunları nedeniyle kendi isteğiyle görevinden ayrıldı.

Başkanlığa Kavlak’ın yerine Başkan Vekili olarak görev yapan Uysal Altundağ seçildi.

BEŞ DÖNEM GENEL BAŞKANLIK ETTİ

5 Nisan 2009 tarihinde yapılan 13. Olağan Genel Kurul toplantısında Başkanlığa seçilen Kavlak, beş dönemdir bu görevi yürütmektedir.

UYSAL ALTUNDAĞ KİMDİR?

1976 yılında Kırıkkale’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kırıkkale’de tamamladı. Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı bölümünden 1998 yılında mezun oldu.

Öğrencilik yıllarında çeşitli işyerlerinde çalışmaya başlayan Altundağ, çalışma hayatına Türk Metal Sendikası Genel Merkez Bilgi İşlem Merkezi’nde devam etti. 2005 yılında Kocaeli Gebze’de faaliyet gösteren bir sanayi işyerinde Pres Operatörü olarak çalışmaya başladı. Çalışma hayatını sürdürürken Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi “İşletme” bölümünü tamamladı. 2005-2015 yılları arasında yapılan olağan genel kurullarda Türk Metal Sendikası Gebze Dilovası Şube Başkanlığı’na seçilerek dört dönem Şube Başkanlığı görevini yürüttü.

2009 yılında Türk Metal Sendikası Genel Merkez Disiplin Kurulu Asil Üyesi, 2012 yılında Genel Merkez Denetleme Kurulu Asil Üyesi, 2015 yılında Genel Mali Sekreter, 2019 ve 2023 yıllarında da Genel Başkan Yardımcısı olarak seçilmiştir.

Aynı zamanda IndustriAll Avrupa Birliği Yürütme Konseyi’nin asil üyesi olmaya devam etmektedir.

Uysal Altundağ evli ve 3 çocuk babasıdır.

haberhekimhan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu