Haber

Trabzonspor, Basel maçının gelirini depremzedelere bağışlayacak

Trabzon spor Kulüp Lideri Ahmet Ağaoğlu, 16 Şubat Perşembe günü İsviçre’nin Basel grubuyla oynanacak UEFA Konferans Ligi play-off maçının tüm gelirinin beyin sarsıntısı geçirenlere bağışlanmasına karar verildiğini belirtti. Maça davetli olduklarını söyledi.

Ağaoğlu, kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada herkesin vatanına karşı sorumluluğu olduğunu belirterek, Basel maçından elde edilecek tüm gelirlerin bu doğrultuda depremzedelere gönderileceğini vurguladı.

“Yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen ve 10 ili etkileyen depremlerden yaklaşık 15 milyon vatandaşın etkilendiğini belirten Ağaoğlu, şunları kaydetti:

“Bütün spor kulüpleri hızlı bir şekilde harekete geçti. Bölgeye en yakın kulüp olduğumuz için TS Club’tan tüm kışlık ürünlerimizi afet bölgesine gönderdik. Afetin boyutları çok büyük, halkımızın hassasiyeti inanılmaz. Herkes çok ilgili. AFAD’ın talimatı doğrultusunda yardımlarımızı bölgeye ulaştırdık.” Bütün eserlerimizi Trabzon’dan aldık. Uyku tulumlarını sadece Bursa ve İstanbul’dan aldık. Dün itibariyle valimizle görüştüğümde AFAD teşkilatı bünyesinde valilik tarafından organize edilen 200’ün üzerinde TIR’ın Trabzon’dan bölgeye gittiğini öğrendim.”

Ekip otobüsünü de deprem bölgesine gönderdiklerini kaydeden Ağaoğlu, “Depremden etkilenen kardeşlerimizin yardım malzemeleriyle dönerken ulaşımı için otobüsümüzü de Trabzon ve çevre illere gönderdik. İlk olarak 39 kişi geldi. Daha sonra Şanlıurfa’dan Urfa’ya talep geldi”Bu sabah bir otobüsümüzü Trabzon’a gönderdik. Bir kısmını servis araçları ile Trabzon’dan Giresun ve Ordu’ya taşıdık. Yaptığımız şey çok küçük bir şey. Herkes bir şeyler yapabilir.” ifadelerini kullandı.

“Maç oynanacak”

Basel maçına Süper Lig kulüp başkanlarını davet ettiklerini belirten Ağaoğlu, şunları söyledi:

“Futbolu ülkenin ortasına koysak da maçlar UEFA kupalarında devam ediyor. Bize şehrin durumunu sordular, biz de gelişigüzel bir kasvet yok dedik. Onun için bu maç oynanacak. Trabzonspor Yönetim Kurulu olarak Basel maçının tüm gelirinin depremden etkilenen kardeşlerimize bağışlanmasına karar verdik.Onların da sadece bu maç için geçerli olan haklarından feragat etmelerini istiyoruz.Bilet alma kararı aldık. Kombine sahibi taraftarlarımıza ve bu geliri AFAD aracılığıyla depremzedelere nakdi yardım olarak ulaştırmak için bugün UEFA Lideri Sayın Ceferin, TFF Lideri Büyükekşi ve tüm Yüce Liderler “Lig kulüp liderlerini bu maça davet ettik. . Bu, futbolun sadece futbol olmadığını göstermek için değerli bir fırsat.”

Almanya’da dostluk maçı

Ahmet Ağaoğlu, Bundesliga’dan bir takımla hazırlık maçı yapma planları olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Tam olarak kesinleşmedi ama Bundesliga’dan bir kulüp lideri aradı ve böyle bir görüşü olduğunu söyledi. Takımımızla 50 bin kişilik büyük bir statta dostluk maçı yapıp geliri aktarmak niyetinde. Bu maçı depremzedelere ve bununla ilgili olarak Almanya Futbol Federasyonu ve belediyenin belediye başkanı ile görüştüklerini ve sonuçlanınca resmi olarak bilgilendireceklerini söylediler.Uygun süre içerisinde oraya gitmek istiyoruz. maç programı yapıp o maçı oyna ve maçın gelirini depremden etkilenen kardeşlerimize bağışla.almanya’da yaşayan 3 milyona yakın vatandaşımız var.onların değerli bir kısmı trabzonsporlu ama eminim ki o maç ne zaman Oynanırsa Trabzonspor ve diğer gruplara destek veren taraftarlar büyük hassasiyet göstereceklerdir.”

Herkesin vatanına karşı sorumluluğu olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, “Felaketin boyutlarını düşündüğümüzde her şeyi devletten beklemek sağlıklı bir bakış açısı değil. Bireyler olarak, bu ülkede yaşayan vatandaşlar olarak hepimiz hepimiz bir bütünüz. Bu topraklara karşı bir sorumluluğumuz var.”Birlikte yapılırsa hem ruhen hem de bedenen bir anlamı olur. Elimizden ne geliyorsa bu topraklarda kazandık. Asla onun için yaptıklarımızla övünecek bir şey içinde değiliz. Yaptıklarımızın fazlasını yapmamamız gerektiğinin bilincindeyiz ve yapacağız.” de değerlendirmesinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu