Haber

Ticaret Bakanlığı gözünü açmıyor: 353 firmaya ağır ceza!

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremin ardından fırsatçı firmalar hayati ürünlere fahiş fiyat artışları yaptı. Ticaret Bakanlığı bu durum için harekete geçti.

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyattan 353 firmaya ceza kesti!

Tüm Türkiye’yi derinden etkileyen depremlerden yararlanan bazı firma ve satıcılar, hayati öneme sahip işlere fahiş fiyat artışları yaptı. Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz günlerde ülke genelinde fiyat kontrollerinin başladığını duyurdu. Bu kapsamda e-ticaret platformlarının gerekli önlemleri alması için uyarılarda bulunuldu.

Ticaret Bakanlığı’ndan geçtiğimiz dakikalarda yapılan açıklamada, battaniye, uyku tulumu ve ısıtıcı gibi kalemlere fahiş fiyat zamları uygulanan 353 firmaya toplam 74 milyon 975 bin 532 TL ceza kesildiği belirtildi. , deprem sonrası acil ihtiyaç olan.

Deprembağışınızdan yararlanan dolandırıcı siteler!

Ticaret Bakanlığı’nın ilgili açıklaması şöyle;

“Ülkemizde meydana gelen deprem sonrası malzemeler (sıcaklık, hazır gıda kolisi, battaniye, yağmurluk, hijyen seti, kadın ve yaşlılar için hijyen seti, uyku tulumu, bebek maması, powerbank, kışlık bot ve mont, atkı) , şapka, eldiven vb.) Fahiş fiyat artışına (tuvalet kağıdı vb.) ilişkin tezler Bakanlığımızca incelenmiştir.

Bu doğrultuda, tebliğe konu işlerle ilgili olarak, perakende satış noktalarında ve elektronik ticaret pazar yerlerinde bu eserlerin satışını yapan işyerlerine ilişkin gerek resen gerekse şikayet üzerine Bakanlığımızca denetimler yapılmış olup, toplam 353 adet Yapılan tespitler çerçevesinde yapılan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu toplantısında fahiş fiyat artışları ile suçlanan şirketler. 84 milyon 975 bin 532 Türk Lirası idari para cezası verilmesine karar verildi.

Peki bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Aşağıdaki Yorumlar bölümünden görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu