Haber

Sudan, Türkiye’deki depremzedelere 2 bin çadır gönderdi

Sudan, Kahramanmaraş’ta “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen ve 11 ili etkileyen depremden etkilenenlere 2 bin çadır ve 20 bin battaniye gönderdi.

Sudan Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve Hızlı Destek Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Muhammed Hamdan Dagalu, Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu, Toplumsal Kalkınma Bakanı Ahmed Adem Bahit, Dışişleri ve Toplumsal Kalkınma Bakanlığı Müsteşarlarının katılımıyla tören düzenlendi. Bakanlık.

Törende gazetecilere açıklamalarda bulunan Dagalu, şu ifadeleri kullandı:

“Gerçekten büyük bir afet olan bu depremlerde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sudan halkı Türk halkının yanındadır. Türkiye yardım için insani yardım kuruluşlarıyla yarışıyor Bizleri bugüne kadar yalnız bırakmadıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz.”En çok ihtiyaç duyulan şeyin barınma olduğunu gördüğümüz için ilk etapta 2 bin çadır ve 20 bin battaniye gönderiyoruz. Bu Sudan halkının küçük bir desteği. Türk kardeşlerimizin dimdik ayakta durmaya devam etmelerini temenni ediyorum.”

Büyükelçi Çobanoğlu da, “Büyükelçiliğimiz depremin ilk gününden itibaren Sudan halkının birlik ve beraberliğine şahitlik etmiştir. Tüm Sudanlı kardeşlerimiz tek vücut olarak yardıma devam etmektedir. Günün dostu olduklarını göstermişlerdir.” Sudan halkına ve yönetimine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Törenin ardından yardımın yüklendiği Türk Hava Yolları kargo uçağı Türkiye’ye hareket etti.

resadiyeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu