Haber

Özlenen kış gelmedi ayılar kış uykusuna yatmadı

– Özlenen kış gelmedi, ayılar kış uykusuna yatmadı

Sivas’ta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması ve beklenen kar yağmaması nedeniyle ayılar kış uykusuna yatmadı.

SİVAS – Sivas’ta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması ve beklenen kar yağmaması nedeniyle ayılar kış uykusuna yatmadı.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması ve beklenen kar yağışının olmaması hayvanları da etkiledi. Sivas’ta ayılar kış uykusuna yatmadı. İddiayla ilgili açıklama yapan Sivaslı Doğa ve Yaban Hayatı Fotoğrafçısı Mustafa Aslan, “Kuraklık hem bizi hem de hayvanları çok kötü etkiliyor. En kolayı şu anda kar olmadığı için ayılar kış uykusuna yatmadı. Ayılar çok kar yağarsa 6 ay kış uykusuna yatmazlar.” Ortada yatıp kalkarlar ve beslendikten sonra tekrar yatarlar. Böyle bir hayatları vardı. Ama şimdi ayılar ocağın ortasında dolaşmaya devam ediyor. Bu, 7 yıllık vahşi yaşam fotoğrafçılığı tarihimde ilk kez. Daha önce bu şekilde bir olaya rastlamadım.” dedi.

“Yaban keçisi ararken bir ayıya rastladım”

Aslan, doğadaki asıl amacının yaban keçilerini fotoğraflamak olduğunu ancak ayıyla karşılaşınca şaşkına döndüğünü söyledi. Yabani hayvanları olumsuz etkiler. Şu anda kar yüzeyi kaplamadığı için ayılar beslenmeye devam ediyor. Kış uykusuna yatmazlar. Ayılar Ocak geldi kış uykusuna yatarım demezler, kar yağınca hayatlarını kara göre şekillendirirler. ’ sözlerini kullandı.

(VK-GF-OK-Y)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu