Ekonomi

Owens Corning hisseleri, kazanç artışı ve aynı seviyede gelir raporlamasının ardından yükselişe geçti

TOLEDO, Ohio – Yapı ve inşaat malzemeleri sektöründe lider olan Owens Corning (NYSE:OC), bugün 2024 ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı ve düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) için analist beklentilerini aşarken, tahminlere paralel net satışlar bildirdi. Hisseler piyasa öncesi işlemlerde %1,06 artış gösterdi.

Şirket, 3,06 $ olan analist tahmininden 0,53 $ daha yüksek olan 3,59 $ düzeltilmiş EPS elde etti. Çeyrek için net satışlar 2,3 milyar dolar olarak gerçekleşti ve 2,28 milyar dolarlık konsensüs tahminiyle uyumlu oldu.

Şirketin ilk çeyrekteki performansı, %1’lik hafif bir düşüşe rağmen net satışların bir önceki yıla kıyasla sabit kalmasıyla dayanıklılık gösterdi. Bununla birlikte, Owens Corning’e atfedilebilen net kazançlar geçen yılın aynı çeyreğine göre %22’lik bir düşüşle 299 milyon dolar olarak gerçekleşti ve bu da %13’lük bir net kazanç marjını temsil ediyor. Düzeltilmiş faiz, vergi, amortisman ve itfa payı öncesi kar (FAVÖK) marjı bir önceki yılki %21 seviyesinden %25’e yükselerek karlılığın arttığına işaret etti.

Owens Corning’in çatı segmenti, premium laminat kiremitlere olan talep ve bileşen ürünlerinin güçlü bağlanması sayesinde net satışlarda %7’lik bir artış yaşadı. Yalıtım segmenti ise, temel olarak Avrupa’daki düşük hacimler nedeniyle net satışlarda %2’lik bir düşüş yaşadı, ancak bu düşüş olumlu fiyatlandırma ve olumlu karışım ile tam olarak dengelenemedi. Kompozit net satışları, cam takviyelerindeki düşük hacimler ve fiyat düşüşleri nedeniyle %11 oranında azaldı.

Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Brian Chambers, şirketin yıla güçlü başlangıcını yorumlayarak, ekibin gücünü ve daha dirençli kazançlara yol açan stratejik eylemleri vurguladı. Chambers, “Müşterilerimizin pazarda kazanmasına yardımcı olmaya ve yakın vadede hissedarlarımıza değer sağlamaya odaklanırken, şirketimizi büyüten ve yapı ve inşaat malzemeleri alanındaki liderliğimizi güçlendiren fırsatlara bakmaya devam ediyoruz” dedi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

İleriye bakıldığında, Owens Corning Kuzey Amerika yapı ve inşaat pazarlarının olumlu kalmasını ve yakın vadede ürünlerine olan talebin iyi olmasını bekliyor. Şirket, 2024’ün ikinci çeyreğindeki genel performansın, 2023’ün ikinci çeyreğine paralel net satışlarla sonuçlanmasını ve mevcut işleri için yaklaşık %20 EBIT marjı oluşturmasını bekliyor.

Şirket, ilk çeyrekte temettü ve hisse geri alımları yoluyla elde ettiği 182 milyon dolarla hissedarlarına değer kazandırmaya devam ediyor. Genel Müdür Yardımcısı ve Finans Direktörü Todd Fister, şirketin disiplinli sermaye tahsisi çerçevesinin ve stratejik sermaye projelerine yatırım yaparken hissedarlara nakit iade etme taahhüdünün altını çizdi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu