Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesi Silifke’de Giydirme Ev Projesi’ni hizmete açtı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli ailelerin çocuklarına giyim desteği sağlamak amacıyla başlattığı ‘Giyim Evi Projesi’nin 3’üncü şubesini Silifke’de hizmete açtı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Giyim Evlerinden 2019 yılından bu yana toplam 14 bin çocuk faydalandı.

Mersin’in merkezinde Ulu Cami Meydanı’nda açılan Giyinme Evi’nin ilk şubesi Tarsus Duatepe Mahallesi’nde hizmet verirken, üçüncü şubesi Silifke’de hizmet vermeye başladı. Giyinme Evinden yararlanan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetle aile ekonomisine destek olduğunu ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli ailelerin çocuklarına kıyafet takviyesi sağlamak için başlattığı ‘Giyim Evi Projesi’ni büyütmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Silifke’de üçüncü şubesini açan Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2019’dan bu yana toplam 14 bin çocuğu giydirdi.

0-12 yaş arası sosyal güvencesi olmayan çocuğu olan ailelerin çocuklarına giyecek ve ayakkabı temin eden Giyim Evi’nin ulaştığı çocuk sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Giyinme Evi’nin ilk şubesi Mersin merkezde Ulu Cami Meydanı’nda, ikincisi Tarsus Duatepe Mahallesi’nde, üçüncü şubesi ise Silifke’de açıldı.

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Giyim Evinden yararlanan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetle aile ekonomisinin temelini oluşturduğunu dile getirerek teşekkürlerini sunuyor.

Yeni açılan Silifke Giyinme Evi’nden yararlanmak isteyen vatandaşlar, Toros Mahallesi Mirza Bey Caddesi Silifke Otogarı adresinde bulunan Silifke Giydirme Evi’ne giderek dilekçe ile başvuruda bulunabilir.

BÜYÜKŞEHİR GİYİM EVLERİ MAĞAZA GİBİ HİZMET VERİYOR

İhtiyaç sahibi vatandaşlar, çocuklarının iç giyimden ayakkabıya kadar giyim ihtiyaçlarını yılda 3 kez Büyükşehir Giyim Evi’nden karşılayabiliyor. Çocukları ön planda tutan Giyim Evi sayesinde aileler, bir mağazadan her çocuk için iki adet kesimli kıyafet seçip deneyebiliyor.

YÜKSEKDAĞ: “BÜYÜKŞEHİR GİYİM EVİ 14 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Giyinme Evi’nde görev yapan Fulya Arlı Yüksekdağ, “Büyükşehir Belediyesi’nin Giydirme Evi hizmeti, sosyal güvencesi olmayan 0-12 yaş arası çocuğu olan ailelere yönelik yardımları içeriyor. Merkezde ve Tarsus’ta hizmet veren Giyinme Evi yılda 3 kez bir aileye yaptığı yardımla 14 bin çocuğa ulaştı. Tüm hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.

AİLELER GİYİM KONUT HİZMETİNDEN ÇOK MEMNUN

Silifke Giyim Evi’nden yararlanan vatandaşlardan Resule Kor, “Buradan aldığımız kıyafetler aile ekonomimize katkı sağlıyor” dedi.

Kıyafet Evinden yararlanan Hatice Çabuk, “Buradaki çocuğuma pantolon ve ayakkabı aldım. Ürünleri beğendim. Aile bütçemize güzel bir katkı oldu. Vahap beye çok teşekkür ederiz. “

Giyim Konutları’ndan kıyafet alan çocuklardan Efe Can Çabuk, “Giyim ve pantolonu buradan aldım. Hepsi birbirinden güzel. Vahap amcaya teşekkürler” dedi.

adakliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu