Haber

Mansur Yavaş: Turgut Altınok aslında Cumhurbaşkanını ve hükümeti eleştiriyor

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde yine CHP’nin aday gösterdiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Atatürk Orman Çiftliği Dijital Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret etti.

ANKA Haber Ajansı’nın haberine göre, AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’un Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin emeklilere yaptığı yardımlara ilişkin yaptığı “arttıracağız” açıklamasının hatırlatılması üzerine gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yavaş, “Ben Hükümetin daha fazlasını vermesini bekliyoruz. Buradan şu sonuç çıkıyor: “Mantıklı. Emeklilerin gerçekten zor durumda olduğu ve zor durumda kaldığı anlaşılmaktadır. Belediye olarak felsefemiz sadece emeklilerin değil, zor durumda olan herkesin yanında olmayı hedefliyoruz. Sosyal devlet, sosyal belediye olmanın gereğini yapıyoruz” dedi.

‘BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞU İLÇEDE 50 BİN KİŞİDEN 2 BİNDEN FAZLASINA YARDIMCI OLDU’

Belediye bütçesinin yaklaşık yüzde 12’sini sosyal desteklere ayırdıklarını belirten Yavaş, “Tabii bunu hiç belediye başkanı olmamış biri söylese muhtemelen ‘Şu kadarını vereceğiz’ dersiniz ve o da söz verir. Ancak Keçiören Belediyesi’nde bütçenin çok küçük bir kısmı sosyal desteklere ayrılıyor.” “10 milyon lira civarında bir bütçe ayrılmasına rağmen bütçenin tamamını kullanmadı, yüzde 30’unu kullandı. Bu bir belediye başkanının şehre bakış açısı. Ancak Keçiören’de 50 bine yakın kişiye destek veriyoruz. Yaklaşık var. Kendi ilçesinde 50 bin kişinin desteğe ihtiyacı var. “İnsan varken bu kadar küçük bir bütçe ayırıp sadece 2 bin kişiye yardım yapılması, hatta bütçenin tamamıyla kullanılmaması gerçeği göstermesi açısından çok önemli. Kentte yaşayan ve destek isteyen ailelerin bakış açısı” dedi.

‘CEBİNDEN ÇIKARMAYACAK’

Turgut Altınok’un “Ankara Büyükşehir Belediyesi bu parayı kendi cebinden vermiyor, vatandaşın parasını vatandaşa geri veriyor” açıklamasına ilişkin Mansur Yavaş, şunları söyledi:

“Evet. Kendi cebinden de vermiyor. Ama sorun şu ki, Ankara halkından aldığınız parayı yurt dışından bitki getirerek Hans ve Geoerge’ye verebilirsiniz. Aldığınız parayı da yatırıma dönüştürebilirsiniz. Gereksiz projelerle Ankara halkından para alıyoruz. Önceliğimiz vatandaş. Vatandaşın eğitimi ve huzuru, vatandaşın rahatlığı.” “Bu nedenle belediye otobüslerimize sübvansiyon veriyoruz, ucuz su sağlıyoruz. Önceki dönemlerle karşılaştırıldığında bu ortaya çıkacak.”

“Ankara halkının saf parasını israf etmeden, gerçek ihtiyaçları doğrultusunda harcıyoruz” diyen Yavaş, “Keşke devlet ve belediyeler de aynısını yapsa. Birçok aday bir anda ben sağlayacağım demeye başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi yıllardır veriyor, hatta toplumun bazı kesimleri tarafından alay konusu oluyor, demek ki biz doğru işler yapıyoruz ve diğer adaylar da ‘yapacağız’ demeye başlıyor. Buna öncülük etmek çok güzel. ‘Gerçek belediyeciliği öğreteceğiz’ dedim. Gerçek belediyecilik budur. Daha bizden öğrenecekleri çok şey var. Aslında Cumhurbaşkanı’nı eleştiriyorlar. Hükümeti eleştiriyor. Bu demek ki gerçekten çok zor durumdalar. onun bunu fark etmesi çok değerli ama umarım hükümet bunu bir an önce fark eder. özellikle emekliler hayatları boyunca çalışarak ileri yaşlara ulaşmış insanlardır. birçoğu Zaten ikinci bir iş de yapılamaz.Türkiye’de ‘Türkiye’de bütün emeklilerin durumu biliniyor’ dedi.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu