Haber

Manisa’nın ilçelerinde fidanlar teslim ediliyor

MANİSA (İGFA) – Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsalda kalkınmanın sağlanması ve üretimin devamlılığını sürdürmek hedefiyle vilayet genelinde zeytin, ceviz, badem, incir, Trabzon Hurması, ayva, kestane ve aronya olmak üzere 150.000 bin adet meyve fidanını 2022 yılı sonuna kadar üreticilerle buluşturacak.

Bu kapsamda mevsimsel kaidelerin uygunluğu doğrultusunda 72 bin 500 adet zeytin fidanının dağıtımına başlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Selendi, Soma ve Kırkağaç ilçesinde üreticilerle bir ortaya geldi.

Selendi ilçesinde gerçekleştirilen zeytin fidanı dağıtım merasimine Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Lideri Yılmaz Usta, Selendi Belediye Lider Yardımcısı Aşkın Akkoç, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ayhan, Selendi Muhtarlık İşleri Müdürü Başkan Baştürk ve üreticiler katıldı.

Zeytin fidanı dağıtım merasimi öncesinde üreticilere seslenen Kırsal Hizmetler Dairesi Lideri Yılmaz Usta, “Manisa Büyükşehir Belediyemizin düzenlemiş olduğu Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında zeytin fidanı dağıtım merasiminde sizlerle bir ortada olmaktan duyduğum memnunluğu söz etmek istiyorum. Büyükşehir Belediye Liderimiz Cengiz Ergün’ün selam ve hürmetlerini iletiyorum. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 2022 yılında yaklaşık 70 milyon liralık bir bütçe ile tarıma dayanak olmaya çalıştık. Bu çalışmalarımızdan birisi de Meyveciliği Geliştirme Projesi. Bugün fidan dağıtımımızı Selendi ilçemizle başlatıyoruz” dedi.

Üreticiler kendilerine verilen takviyelerden ötürü Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Lider Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu