Haber

Kars’ta Sel Felaketi: 10 Ev Hasar Gördü

Kars’ta akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle Kars köyü sular altında kaldı. 10 ev selden zarar gördü. AFAD ekipleri köyde inceleme yaptı.

Kars’ın Digor ilçesine bağlı Varlı köyünde akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur ve dolu, sele neden oldu. Selin vurduğu köyde 10 ev selden etkilendi ve çok sayıda kümes hayvanı telef oldu.

Sel ihbarı üzerine köye AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler hasar tespiti yaparken, köy halkı şiddetli yağmurun ardından yağmur sularını kovalarla dışarı attı.

Olayda herhangi bir can kaybı olmadığını belirten Varlı Köyü Muhtarı Kemal Çavlanlar, “Şiddetli yağmur yağdı, köyü su bastı. Çok şükür can kaybı olmadı. Bizim derdimiz derenin dolu olması. ağaçların temizlenmesini istiyoruz. 5-6 evi su bastı, bazılarını gübreledi ve “Samanlar gitti, tavukların ve kazların bir kısmı telef oldu. Bazı evlere ulaşamadık, gece olduğu için inşallah yarın her şeyi öğreneceğiz” dedi.

Öte yandan AFAD ve jandarma ekipleri selin vurduğu köyde gerekli çalışmaların yapılmasının ardından bölgeden ayrıldı. Yağışlı hava Digor ve çevresinde aralıklarla devam ediyor. Yetkililer, vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmalarını istedi. – KARS

haber-polateli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu