Haber

Irak Silahlı Kuvvetleri: Bölgedeki ABD güçleri ‘istikrarsızlık unsuru’

Irak Silahlı KuvvetleriA.Ş.’den yapılan açıklamada, Irak’ta ABD öncülüğündeki terör örgütü DEAŞ’a karşı kurulan koalisyon güçleri ‘istikrarsızlık unsuru’ olarak nitelendirilerek şöyle denildi: ” ABD, uluslararası hukuka saygı göstermeden apaçık bir suikast düzenledi” denildi.

ABD’nin dün akşam Irak’ın başkenti Bağdat’ta Şii milis gücü Kataib Hizbullah’a yönelik saldırısının ardından Irak Silahlı Kuvvetlerinden bir açıklama yapıldı. Açıklamada, ABD’nin Irak’taki misyonunu sona erdirmek‘Her zamankinden daha fazla’ gerekli olduğu bildirildi.

Irak’ta ABD öncülüğündeki terör örgütü IŞİD’e karşı koalisyon güçleri istikrarsızlık unsuruAçıklamada şu şekilde ifade edildi: Bu durum, Irak hükümetini her zamankinden daha fazla istikrarsızlık unsuru haline gelen ve Irak’ı çatışma döngüsüne sokma tehlikesi oluşturan koalisyonun görev yetkisini sona erdirmeye zorlamaktadır ve silahlı kuvvetlerimiz anayasal görev ve sorumluluklarını ihmal edemez.” denildi.

Açıklamada, söz konusu drone saldırısının Bağdat’ın bir mahallesinde gerçekleştirildiği ve ABD’nin sivillerin ve sivillerin hayatını tehlikeye attığı kaydedildi. uluslararası hükümlere saygı göstermedenGörünüşte bir suikast düzenlediği belirtildi.

Açıklamada ABD’nin söz konusu eylemleriyle Irak’ın egemenliğini ihlal ettiği belirtildi. ABD güçleri bu eylemleriyle iç barışı tehlikeye atıyor, Irak’ın egemenliğini ihlal ediyor, vatandaşlarımızın güvenliğini ve canını hiçe sayıyor. “Daha da endişe verici olan, koalisyonun topraklarımızdaki varlığının nedenlerinden ve amaçlarından sürekli sapmasıdır.”Söylendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu