Teknoloji

Huawei’den Bilgisayarlara Yeni Sistem: HarmonyOS

Huawei, HarmonyOS adı altında geliştirdiği işletim sistemini bilgisayarlara taşıyacak. İşte yeni sistemden ilk detaylar.

Ambargolar ve yaşanan sorunlar sonrasında kendi işletim sistemini geliştiren Huawei, taşınabilir cihazlardan sonra kendi işletim sistemini bilgisayarlarda da kullanmayı hedefliyor. Taşınabilir cihazların yanı sıra akıllı ev aletlerinde de HarmonyOS’u kullanan şirket, bilgisayarları da bu ekosisteme dahil edecek. Bu konudaki ilk bilgiler Android işletim sisteminin en önemli rakibinin bilgisayarda HarmonyOS kullanılacağını vurgularken, işletim sistemleri arasındaki ilişkilerde avantaj sağlayabileceğini vurguluyor.

HarmonyOS Bilgisayar Pazarında Neler Sunacak?

Geçtiğimiz aylarda Kirin’in bilgisayar işlemcisi olarak Huawei tarafından geliştirildiği belirtilmişti. Bu işlemcilerle bilgisayarlara yük getirdiği açıkça görülen Huawei, bu işlemciler üzerinde yapay zeka sistemlerini çalıştırabilecek detayları da düşündü. Önümüzdeki dönemlerde bu yeni işlemcileri bilgisayarlarında kullanacak olan Huawei, her detayında Huawei imzasını sunmayı hedefliyor. Piyasadaki Android ve iOS işletim sistemlerine alternatif sunacak olan Huawei, aynı zamanda Huawei ekosisteminde de daha kapsamlı bir hizmet sunacak.

Huawei’den Bilgisayarlara Yeni Sistem: HarmonyOS

HarmonyOS ile bilgisayar pazarına getirilecek yeniliklerin ne olacağı şu an için bilinmiyor. Ancak taşınabilir sistemlerde elde edilen başarılar ve bugüne kadar sunulan deneyim, bilgisayarlarda da heyecan verici. ABD kısıtlamaları nedeniyle zorlu bir süreçten geçen Huawei’nin şu ana kadar süreci sorunsuz atlattığı değerlendiriliyor. Kendi işletim sistemleriyle benzer bir süreçten geçmek istemediği anlaşılan Huawei’nin bilgisayarlar için geliştirdiği HarmonyOS hakkında önümüzdeki günlerde detaylı bilgilerin gelmesi bekleniyor.

Weibo üzerinden Huawei yöneticisi Chenglu’ya konuyla ilgili sorular soruldu. HarmonyOS’un 2024 yılında bilgisayarlarda kullanılıp kullanılmayacağına açıkça söz veren yönetici, “Evet” dedi. HarmonyOS’un bilgisayarda çalıştırıldığı anlar sosyal medyada da paylaşıldı. Ayrıca görselde mevcut taşınabilir işletim sistemiyle benzerliklerin olacağı da görüldü. İşte o görüntü;

HarmonyOS işletim sistemi ilk kez denendi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu