Haber

HDP yan partisinden ‘Diyanet’i kaldıracağız’ diyen skandal ‘Cumhuriyet’ yorumu

  • HABERLER 7

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu Girişimleri sonucunda aday göstermeme kararı alan HDP’de kapatılma ihtimaline karşı kurulan Yeşil Sol Parti tanıtıldı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar şunları söyledi: Yeni bir yol açtık. Bu seçeneğin adı Yeşil Sol Parti.YSP’nin seçim beyannamesi yayınlandı” dedi. Suriye ve Irak’taki askeri operasyonlar durdurulacak‘,’ Diyanet İşleri Başkanlığı ve zorunlu din dersi kaldırılacak‘ vaat metninde Cumhuriyet‘Yüzyılın felaketi’ olarak nitelendirildi.


İLKE DEĞİŞİM SÖZÜ

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın ardından TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın izlediği seçim beyannamesi lansmanında Cumhuriyet’ten ‘yüzyılın felaketi’ olarak bahsedildi.

YSP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın okuduğu bölümde, ” Bu gücü gönderecek, Demokratik Cumhuriyeti kuracak” dedi. yüzyılın felaketi Yüzyıla karşı Demokratik Cumhuriyet’i başlatacağız”. Demokratik Cumhuriyet, Demokratik Millet ile mümkündür. Demokratik Ulus, tüm etnik, kültürel ve dini kimliklerin eşit ve özgürce bir arada yaşadığı ve varlıklarının anayasal güvence altına alındığı bir toplumun demokratik ifadesidir.‘ söylendi.

Cumhuriyet ideali üzerine kurulan CHP’nin ortağı HDP’nin cumhuriyet rejimini kaldırıp yerine demokratik bir cumhuriyet kurma sözü vermesi dikkat çekti. AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, altılı masanın zor durumu” Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimiz için “Asrın Felâketi” tabiri kullanılmaktadır. Onlara teslim olanlara yazıklar olsun! Tüm vatanseverler uyanın!‘ yorumunu yaptı.

TERÖRİSTLERE SAYGI

Skandal vaatlerin yer aldığı seçim beyannamesi yayınlanmadan önce ‘devrim şehitleri’ denilen teröristlere saygı duruşunda bulunuldu. İlerleyen bölümde tanıtım görseli yansıtılırken birden fazla yerde kullanılan terör detayı dikkat çekti. Programın sunucusu ise, sözü bırakmadan eşbaşkanlara” Kürdistan ittifakının tüm bileşenleri burada” söz konusu.

“SAYGI DUYUYORUZ” SÖZÜNÜ ÜÇ HAFTA İÇİNDE ALDIK

Meclis’te yaptığı provokatif açıklamalarla sık sık gündeme gelen TİP Başkanı Erkan Baş da YSP’nin tanıtımına katılanların arasında yer aldı. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet rejiminin devrildiği mitingde akıllara Erkan Baş’ın kendisiyle çeliştiği sözler geldi.

Baş, Candaş Tolga Işık’ın sunuculuğunu yaptığı “Az Önce Konuştum” programında. Bu ülkenin kurucu değerlerine, kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duyuyoruz.TİP Genel Lideri sadece 3 haftada kendisiyle çelişti.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu