Ekonomi

GE Marine ve TEI, LM2500 Deniz Gazı Türbinlerinin Bakım, Onarım ve Revizyonları İçin Lisans Sözleşmesi İmzaladı

GE Marine heyeti Eskişehir’de TEI (TUSAŞ Motor Sanayii, A.Ş.) ile lisans anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre TEI, GE’nin LM2500 açık deniz gaz türbinlerinin bakım, onarım ve revizyonu için yurt içinde yetkili servis sağlayıcı olacak. Böylece Türk Deniz Kuvvetleri’nde kullanılan GE gaz türbinlerinin yanı sıra LM2500 kullanan Türkiye ve çeşitli dünya donanmalarının ihraç ettiği veya edeceği gemiler de TEI’den hizmet alabilecek.

GE ve TEI’nin ek yerelleştirme çalışmaları başlattığı Ağustos 2021 tarihli Mutabakat Zaptı’nın imzalanmasının ardından, bu mutabakat zaptı, GE’nin Türkiye’nin gemi inşa endüstrisini güçlendirdiğini gösteriyor. Dünyanın önde gelen küresel savunma gücü üreticisi TEI, GE ile birlikte uzun yıllara dayanan tecrübesini Türk savunma sanayisini desteklemek için kullanıyor. Türkiye’de yıllardır birlikte faaliyet gösteren GE Marine ve TEI, daha uzun yıllar Türk gemi inşa sanayisinin desteklenmesinde önemli bir rol oynamaya hazırlanıyor.

GE Marine Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mark Musheno, “GE, Türk Donanmasını LM2500 ile desteklemekten ve Türkiye’nin güvenilir bir analiz ortağı olarak TEI ile bu lisans anlaşmasını güçlendirmekten memnuniyet duyuyor. Önemli genişleme doğrudan Türk Donanmasına fayda sağlıyor. ve Türk denizcilik sektörü.” terimleri kullandı.

Dünyanın en çok rağbet gören deniz gaz türbini LM2500, GE’nin TF39 ve CF6-6 uçak motorlarından türetilmiştir. GE’nin şu anda 31 adet LM2500 gaz türbini teslimat sürecinde veya Türkiye’de 18 gemide kullanılmak üzere teslim edildi. Barbaros, Gabya ve İSTİF sınıfı (MİLGEM-I) fırkateynleri, Ada sınıfı (MİLGEM) korvetleri ve DİMDEG (Deniz İkmal ve Muharebe Destek Gemisi) bu programlara dahildir.

TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş. (TEI) Genel Müdürü Prof. TEI olarak uzun vadeli çözüm ortağımız GE’den temin ettiğimiz, TEI olarak hem Türk Deniz Kuvvetleri’ne hem de dünyaya hizmet vermekteyiz.Bakım, onarım ihtiyaçlarını karşılamak üzere OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) sertifikalı MRO Servis Sağlayıcısı olduk. ve dünyadaki diğer birçok ülkenin donanmalarının bakım ihtiyaçlarını karşılıyor.” söz konusu.

Akşit açıklamalarına şöyle devam etti: “Bu alanda öngördüğümüz yatırımlar sayesinde şirketimizin LM2500 Deniz Motorlarına sınıfının en yeterli bakım, onarım ve revizyon hizmetini, zamanında teslim ile sağlayacağına inancımız tamdır. hızlı bakım periyotları ve rekabetçi fiyatlar TEI’nin projeye özel yatırımlar yaptığı, “Güçlü irademizin ve işbirliğimizin yeni bir başarı öyküsüne dönüşeceğine inanıyoruz.”

GE Marine ve TEI, LM500 ve LM2500 gaz türbinlerinin montajı, montajı ve testi gibi temel üretim süreçlerinin yerelleştirilmesi için yeni fırsatların peşine düşmeye devam edecek. Böylece yerlilik maksimize edilerek Türk devletinin ve savunma sanayisinin yerlileştirme ve millileştirme öncelikleri pekiştirilmiş olacaktır. LM2500 gaz türbini segmentlerinin en büyük üreticilerinden biri olan TEI, MRO (bakım, onarım ve revizyon) hizmetlerine de lisans verdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu