Haber

Galatasaray Neyi Doğru Yapıyor?

Toplam Kalite Yönetimi

Galatasaray grubunun kadrosu, Fenerbahçe ve Beşiktaş kadrosunun toplam kalitesinden daha yüksek. O yüzden bu sezon iyi gidiyorlar. Bu tesadüf değil, doğru bir şey yapıyorlar.

Bu ekibin yıllardır iyi yaptığı bir şey var: Sistemin iskeletini kaleden inşa etmek.

Galatasaray grubu uzun yıllardır lig seviyesinin üzerindeki kalecilere yüksek maaşlar vererek bu kalecileri elinde tutuyor ve iskeletini kaleden inşa ediyor. Bu durum Taffarel’den başladı, ardından Mondragon ve şimdi de Muslera. Bu çok gerçek bir strateji çünkü kalite kaleden başlar.

Ardından defans pozisyonuna çok gerçekçi transferler yaptılar. Victor Nelsson gibi kaliteli bir ayağa ve Abdulkerim gibi Türk statüsünde hızlı bir oyuncuya sahipler. Sağ bek de Dubois ve Boey gibi bıktırıcı oyuncuları tercih etti. Galatasaray’ın bu yıl zorlandığı tek pozisyon sol bek oldu ama idare etmeyi başarıyorlar.

Forvet hattına gelince Icardi gibi dünyaca ünlü bir futbolcuyu aldılar ama yetmedi Zaniolo’yu da alıp çok tehlikeli bir hareket hattı oluşturdular.

Lige bir göz atın. Berbat bir forvete sahip bir takım hiç şampiyon kazandı mı? Her şampiyonluğun arkasında çok gol atan forvetler vardır. Geçmişte Gomis ve Gomez örneklerinin şampiyonluğa katkılarını hatırlayacaksınız.

Galatasaray takımı etkili oyuncularla oynuyor. Bu çok değerli. Bir etki analizi yapalım:

Forvetle başlayalım: Icardi etkili mi? Çok etkili, Zaniolo etkisi? Etkili mi, Kerem etkili mi? Etkili. Yunus bile oyuna girince etki edebiliyor. Bu oyuncular her an oyunun gidişatını değiştirebilecek kapasitede.

Ortadaki alana bakalım: Oliviera etkilendi mi? Şut çekiyor, orta pas veriyor, etkili mi? Etkili. Mertens her zaman tehlikeli bir ayaktır, etkili midir? Etkili. Midtsjö misyon adamı, Mata deneyimiyle ekibi zorlar.

Ellerinizi büyük takımların kadrosuna alın ve düşünün. En çok hangi takımdan korkarsın? Kadrolara bir göz atın, hangi oyuncular gol atar? Icardi atar, Zaniolo atar, Kerem atar, Gomis atar, Oliviera atar, Mertens atar, Mata atar. Düşünün Fenerbahçe ve Beşiktaş kim atar?

Sonuç: Düzgün grupları var. Bu grubun genel kalitesi yüksektir. Galatasaray bunu doğrularla yapıyor. Başarıları da bunun sonucudur.

instagram

Facebook

heyecan

bağlantılı

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamen yazarların orijinal niyetleridir ve Onedio’nun yayın politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu