Haber

Emperyalizme ve Siyonizm Karşıtı Filistin Dostları Platformu, İsrail’e Gemilerle Mal Gönderilmesini Protesto Etti

Emperyalizme ve Siyonizm’e Karşı Filistin Dostları Platformu ve Devrimci İşçi Partisi üyeleri, Beylikdüzü’ndeki Ambarlı Limanı’ndan İsrail’e gemiyle mal taşınmasını protesto etti. Küme adına açıklama yapan Kutlu Dane, “Emperyalizme ve Siyonizm’e Karşı Filistin’in Dostları olarak, İsrail ile Türkiye limanları arasında karşılıklı mal sevkiyatını protesto ediyoruz.”

Emperyalizme ve Siyonizm’e Karşı Filistin Dostları Platformu üyeleri ve Devrimci İşçi Partisi üyeleri, Beylikdüzü’ndeki Ambarlı Limanı’ndan İsrail’in Aşdod Limanı’na gemilerle tonlarca mal taşınmasını protesto etti. Limanda toplanan grup, pankartlar açarak, ‘İşçi Sınıfı Filistin’in Yanında’, ‘Soykırımda Değil Direnişte Ortak’ ve ‘İsrail’i Boykot, Filistin’e Özgürlük’ gibi sloganlar attı.

Grupta basın açıklaması yapan Filistin Emperyalizm ve Siyonizmle Mücadele Dostları Platformu Sözcüsü Kutlu Dane, şunları söyledi: “4 bin 300’ü çocuk olmak üzere 10 bin 500’den fazla ölü. 26 binden fazla yaralı var. Yola çıkanlar” Canlarını kurtarmak için ama tepelerine düşen bombalarla katledildiler.” Binlerce insan. Üzerine bomba atılarak yok edilen mahalle ve sokaklardan oluşan bir altyapı. Akaryakıt erişiminin engellenmesi nedeniyle 18 hastane kullanılamaz hale geldi. Ayakta kalan hastanelerin çevresinde beklerken katledilen, uzuvları kesilen, bedenleri parçalanan insanlar. Daha dün gece bir hastaneyi hedef alan İsrail, çok sayıda çocuk Filistinliyi katletti. Bütün bunların faili ise Siyonist İsrail Devletidir. Bu devlet bir aydır yukarıdaki eylemleri gerçekleştirirken, Gazze’de yaşayan milyonlarca Filistinliyi eskisinden daha da ağır bir abluka altına aldı. Onları neredeyse içme suyundan mahrum bıraktı ve soykırım yaptı. Durum böyle olunca, bugün burada yüzlerce konteyner bir hafta sonra İsrail’in Aşdod limanına varmak üzere gemiye yükleniyor. İsrail ile ticarette pek çok başka şirket de rol oynuyor. “Emperyalizme ve Siyonizm’e Karşı Filistin’in Dostları olarak, İsrail ve Türk limanları arasında karşılıklı mal sevkiyatını protesto ediyoruz” dedi.

haber-akyaka.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu