Haber

Deprem bölgesi doğu hizmetinden sayılacak mı? Poliste oryantal hizmet ne kadar sürer? Oryantal hizmetler nelerdir?

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “Güvenlik Hizmet Sınıfı Mensuplarının Atanma ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre Zabıta’da zorunlu şark hizmeti görev döneminde bazı değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklikleri vatandaşlar merak ediyor. Peki oryantal hizmet nedir? Sarsıntı bölgesi oryantal servis sayılır mı? Poliste şark hizmeti görevi ne kadar sürer? Hangilerinde oryantal servis var? Detaylar haberimizde…

POLİSLERDE SİPARİŞ HİZMETİ NEDİR?

Polislikte şark görevi, polisin atanmasından 2 yıl sonra yapılması zorunlu olan bir görev olup, genellikle doğu illerine atanarak yapılmaktadır. 2 yılın sonunda kişi ya seçimini yapar ya da ipka vererek görevini erteler.

SİPARİŞ HİZMETİ KAÇ BÖLGEDE OLDU?

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “Güvenlik Hizmet Sınıfı Mensuplarının Atanma ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre, önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek olan “şark hizmeti” yerinin 4 bölgeye bölünmesini öngören uygulama kaldırıldı. Halen yürürlükte olan iki bölgeli uygulama 1. bölge (batı) ve 2. bölge (doğu) şeklinde devam edecek. Batı ve doğu vilayetleri tekrar kendi ortasında kümelenmeyecek. Böylece 4 bölge uygulaması kapsamında şark görevini yerine getiren işçinin batı illerinde görevini tamamlaması halinde zorunlu tehcir uygulamasına tabi tutulması kararı kaldırılmıştır.

DEPREM BÖLGESİ SİPARİŞ HİZMETİ DEĞERLENDİRİLECEK Mİ?

İçişleri Bakanlığı, güvenlik görevlilerinin şark hizmet bölgelerine 4 ili daha ekledi. Kilis’in doğu bölgesi ise depremin vurduğu Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay ve Malatya olarak sayılacak.

POLİSLERDE ORIGIN GÖREVİ NE KADAR SÜRER?

Doğu illerindeki birliklerde görevlerini ipka (yerinde kalma isteği) doğrultusunda tamamlayan işçiler için hizmet süresi 6 yıl olan birliklerde 10 yıl, 5 yıl, 6 yıl olan birliklerde 8 yıl, 4 yıllık birimlerle yıl, 3 yıllık birimlerle 4 yıl ve 2 yıl. 3 yıl kesintisiz hizmet vermeleri halinde kendilerine “ikinci şark görevi” tamamlama hakkı tanınmıştır. Önceki dönemlerde doğu bölgesindeki kesintisiz çalışanlar da bu haktan yararlanabilecektir. Polis rütbesi ile çalışanlar amir ve emniyet müdürü bundan yararlanamayacak.”

HANGİ İLLERDE SİPARİŞ HİZMETİ VAR?

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “Güvenlik Hizmet Sınıfı Mensuplarının Atanma ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Nizamnamede yer alan şark hizmetindeki yönergeler şu şekildedir:

“Adana 8, Ankara 8, Antalya 8, Aydın 6, Balıkesir 6, Bursa 8, Çanakkale 6, Denizli 6, Eskişehir 6, Gaziantep 6, Hatay 6, İstanbul 8, İzmir 8, Kayseri 6, Kocaeli 6, Konya 6, Malatya 6, Manisa 6, Mersin 8, Muğla 6, Sakarya 6, Samsun 6, Tekirdağ 6, Trabzon 6, Yalova 6, Afyonkarahisar 5, Aksaray 5, Amasya 5, Bartın 4, Bilecik 4, Bolu 5, Burdur 5, Çankırı 4, Çorum 5, Düzce 5, Edirne 5, Giresun 5, Isparta 5, Kahramanmaraş 5, Karabük 4, Karaman 4, Kastamonu 5, Kırıkkale 5, Kırklareli 5, Kırşehir 4, Kilis 4, Kütahya 5, Nevşehir 5, Niğde 5, Ordu 5 , Osmaniye 5, Rize 5, Sinop 4, Tokat 5, Uşak 5, Yozgat 4, Zonguldak 5, Adıyaman 5, Artvin 4, Batman 5, Bayburt 4, Diyarbakır 5, Elazığ 5, Erzincan 5, Erzurum 5, Gümüşhane 4, Mardin 5, Sivas 5, Şanlıurfa 5, Van 5, Ağrı 4, Ardahan 3, Bingöl 4, Bitlis 4, Hakkari 3, Iğdır 4, Kars 4, Muş 4, Siirt 4, Şırnak 3, Tunceli 3.

Merkeze doğrudan bağlı 56 birim, 4 il, 48 ilçe ve 4 il teşkilatındaki görev süreleri yeniden düzenlendi. Şark hizmeti sayılan iller arasında ise Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya yer almıştır.

kucukcekmeceajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu